nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

El Partit Comunista de les Balears inicia una campanya sobre la recuperació de la memòria històrica

175671

El Partit Comunista de les Balears (PCTE Illes Balears) ha iniciat una campanya per la recuperació de la memòria històrica a les nostres illes.

Aquesta campanya se centra en els símbols que avui dia encara romanen als nostres espais públics «per vergonya de les autoritats polítiques del sistema». «Encara que tenim lleis que obliguen a la retirada d'aquesta simbologia les administracions competents no actuen si no és per instància d'algú altri», han explicat.

Per aquest motiu, han enviat peticions a tots els ajuntaments que encara tenen símbols que no s'han retirat d'acord amb el cens de símbols i llegendes del bàndol franquista que acompanya la llei 2/2018 de 13 d'abril.

A més, arran de les darreres intervencions arqueològiques en les fosses del cementeri de Son Coletes a Manacor i a Bunyola, el PCTE Illes Balears ha iniciat una campanya agitativa favor de la recuperació dels represaliats del franquisme i la devolució de les restes a les seves famílies i per a assenyalar els responsables d’aquesta repressió a Mallorca i els seus hereus, que «a més d’ocupar posicions prominents encara compten amb multitud d’elements commemoratius i d’exaltació de la dictadura i els seus executors als nostres pobles i ciutats».

Així, el PCTE Illes Balears fa una crida per la recuperació de les víctimes de la repressió feixista i l’eliminació dels símbols que glorifiquen el cop d’estat. «Davant la passivitat de les institucions i el seu incompliment de la Llei de Memòria Històrica i la Llei autonòmica de Memòria i Reconeixement democràtic de les Illes Balears llancem aquesta campanya destinada pressionar perquè s’executi. Només mitjançant una pressió constant per part de la classe treballadora i el partit pot realitzar-se la reivindicació democràtica de la Memòria Històrica», han explicat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 14 dies

No estic d'acord amb el pensament comunista i penso que el seu ideari, actualment és molt obsolet i fora de mida.
Tot i aixó, estic molt a favor i per què no dir-ho, agraït, de que algú faci la feina de socialista, veient el comportament dels que en tenen la fama i en canvi son tan capitalistes com el que més.
Espero i desitjo que al menys a les properes eleccions puguin convèncer als que no tenen gaires més opcions d'esquerres i així, eliminar uns quants "barones" dels parlaments i congrés.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris