muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Els refugis del Consell reobren el primer de setembre «amb totes les mesures de seguretat necessàries»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca obre els refugis de gestió directa de la xarxa insular el primer de setembre. Aquests establiments, que romanien tancats des de l’estat d’alarma decretat per la Covid-19, reobriran amb totes les mesures de seguretat i una important posada a punt de les seves instal·lacions.

Els refugis del Consell de Mallorca s’han adaptat a les noves mesures de seguretat derivades de la Covid-19 i presenten tot un seguit de normes i recomanacions que tota persona allotjada a un refugi haurà de seguir. Està previst medir la temperatura i desinfectar botes i motxilles dels usuaris. També s’ha de mantenir la distància de seguretat, l’ús obligatori de la màscara i l'ús de gel hidroalcohòlic. Igualment, l’aforament als refugis dels Tossals Verds, Son Amer i Muleta no podrà superar el 50% de la seva capacitat total en cada cas.

La vicepresidenta segona i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha assegurat que, davant la pandèmia, «els refugis del Consell s’han adaptat a la situació implantant noves mesures de seguretat, extremant la neteja i aplicant tot el que exigeix la normativa vigent». Ribot ha afegit que «el personal dels refugis ha fet un gran esforç per reobrir en les millors condicions. Aquests refugis són alternatives d’oci molt segures». La vicepresidenta ha insistit que aquestes instal·lacions públiques «són una peça clau de la Serra de Tramuntana, ja que ofereixen a la ciutadania l’oportunitat de conèixer i valorar l'entorn natural o un patrimoni tan nostre com la pedra en sec».

El director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha insistit en les petites millores dutes a terme en aquestes instal·lacions durant l’estat d’alarma i que han inclòs «feines de neteja, podes i manteniments de jardins i espais verds, tasques de pintura, inventaris i moltes altres més», ha manifestat.

D’altra banda, a partir del dia 2 de setembre els centres escolars podran presentar les seves inscripcions per acollir-se a l’activitat d’educació ambiental de «Una nit a la Serra», emmarcada dins el pla de reactivació econòmica i social «Mallorca Reacciona». Es tracta d’una proposta del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient perquè tots els dimarts i dimecres dels mesos d’octubre i novembre, nins i nines de primària puguin gaudir d’un dia i una nit a la Serra Tramuntana de manera totalment gratuïta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris