algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
15°

L'Agència de Defensa del Territori aconsegueix 346 demolicions en sòl rústic de Mallorca des de 2017

L’activitat de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca ha provocat l’execució de 346 demolicions d’obres il·legals ens els darrers 3 anys i mig, des del primer de gener de 2017 fins al 30 de juny de 2020 (81 en el 2017, 97 en el 2018, 124 en el 2019 i 44 fins al 30 de juny de 2020).

Aquestes 346 demolicions s’han executat en la gran majoria de municipis de Mallorca, essent més nombroses en aquells municipis que tenen delegades en l’Agència les seves competències en disciplina urbanística en sòl rústic des de la seva creació l’any 2009​​​​​​​ i a on l'activitat de l'ADT està més consolidada.

Totes les demolicions, llevat d’una, han estat executades pels propietaris afectats. D’aquestes 346, 322 (un 93%) s’han pogut acollir a les reduccions del 80% i el 90% de la sanció que estableix la llei, perquè han estat executades pels propietaris dins el termini voluntari per fer-ho.

L’Agencia de Defensa del Territori també està actuant com a dinamitzador de l’economia sostenible de Mallorca. Des de principis de l’any 2018, l’activitat de l’ADT ha provocat la presentació i execució de 466 projectes d’obres de restabliment del territori i el paisatge de Mallorca, que estan donant feina a picapedrers, arquitectes, aparelladors, enginyers agrònoms i advocats. Uns projectes que també estan generant nous ingressos per als ajuntaments, perquè suposen la liquidació de taxes i imposts municipals.

«Aquestes dades posen de manifest que l’objectiu principal de l’Agència de Defensa del Territori no és recaptatori, sinó que les seves actuacions persegueixen objectius més importants per al present i el futur de Mallorca», com són:

- Restituir el territori i paisatge de l’illa al seu estat natural anterior a les il•legalitats urbanístiques

- Dinamitzar l’economia sostenible com a activitat econòmica de futur, amb la presentació i execució de projectes d’obres de restabliment del territori i el paisatge

- Incrementar els ingressos dels ajuntaments amb la liquidació de les taxes i imposts vinculats als projectes de restabliment

- Incentivar els propietaris de sòl rústic a respectar la legislació urbanística i territorial i mostrar a la ciutadania que la funció preventiva de l’ADT en els darrers anys està essent efectiva.

L’ADT ja exerceix les competències delegades a més de la meitat dels municipis de Mallorca, amb convenis amb Andratx, Santa Eugènia, Campanet, Puigpunyent, Algaida, Marratxí, Son Servera, Montuïri, Artà, Felanitx, Mancor de la Vall, Alaró, Bunyola, Santa Maria del Camí, Sóller, Búger, Selva, Llubí, Capdepera, Fornalutx, Sineu, Campos, Manacor, Inca, Esporles, Pollença, Sencelles, Vilafranca i sa Pobla. Durant 2020, Calvià i Consell també s’incorporaran a la llista de municipis conveniats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aturmeda, fa 5 mesos

A qui voleu enganar? Això us basta per dormir tranquils? No heu pensat mai que hi ha una possibilitat d'haver comès una injustícia amb les vostres demolicions? Tan feliços us fa exhibir el nombre de demolicions que heu executat? Creieu que es pot aplicar el mateix criteri a totes les infraccions? Teniu en compte la intenció i la utilitat de les reformes fetes? Voleu una Mallorca amb una foravila on els arbres s'han menjat les casetes, això és la Mallorca que voleu conservar? Si realment voleu complir el primer objectiu de l'ADT: "- Restituir el territori i paisatge de l’illa al seu estat natural anterior a les il•legalitats urbanístiques", per què no començau tomant tots els hotels que estan a menys de 100 metres de la costa, per exemple? Sabeu per què? Perquè els propietaris d'aquests hotels tenen més poder que els vostres caps polítics i els vostres llocs de feina estarien en perill. Demoliu el que considereu, especialment les casetes de la gent pobre, herència dels seus avis que varen haver d'esbocinar les seves finques per poder deixar-ne un tros a cada fill, però no us penseu que això us redimeix de la vostra mala consciència i de les vostres injustícies.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris