algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

[VÍDEO] Projecte Home Balears celebra el 33è aniversari malgrat la pandèmia

Usuaris, famílies, voluntaris i treballadors han participat en diversos tallers, activitats, iniciatives, així com en l'elaboració d'un vídeo com a acte simbòlic i de difusió d'aquesta data tan important per a l'entitat: Projecte Home Balears celebra el 33è aniversari. L'enregistrament s'ha realitzat desplegant 6 lones gegants amb els valors que representen especialment en aquests moments Projecte Home: responsabilitat, adaptació, esforç, superació, compromís i innovació. Representants dels usuaris, famílies, voluntaris i treballadors han explicat la seva pròpia visió de cadascuna d'ells.

Per primera vegada l'entitat no ha pogut obrir les seves portes com cada any en el seu aniversari però, en un moment d'especial necessitat, Projecte Home s'ha adaptat a la nova situació excepcional, per a continuar en primera línia, a la banda de totes les persones que ho necessiten, centrant l'aniversari en els principals protagonistes: les persones.

Projecte Home Balears, en els seus 33 anys d'existència, ha viscut altres epidèmies. En els anys 80 el consum d'heroïna estava és el seu punt més àlgid. En els anys 90 la població va començar a ser conscient de la pandèmia de VIH-Sida. «Durant aquest any, la Covid-19 ha trastocat la nostra quotidianitat. Les persones amb problemes d'addicció són vulnerables, i en particular els joves, que han vist truncats els seus projectes vitals i el confinament ha suposat un moment delicat, principalment per als qui estan en procés de rehabilitació», han explicat.

Les xifres dels programes per a joves de Projecte Home Balears

En els darrers 10 anys, dels 1.176 joves (menors de 24 anys) atesos a Projecte Home Balears, el 94% ha estat per addicció a alguna substància, tot i que l'atenció per problemes relacionats a les tecnologies digitals ja representa el 6% dels joves. Si ens centram en el nivell d'estudis, en el 69% dels casos els nivells acadèmics eren primaris. En referència a la situació laboral el 48% dels joves estava aturat, situant-se l'edat d'inici de consum de drogues en els 14,7 anys.

Aquestes dades corroboren que la prevenció es converteix en factor clau per afrontar els riscos de les addiccions com un dels majors problemes socials i de salut.

Projecte Home Balears remarca el seu compromís amb les persones vulnerables, la societat, i també amb els joves, que estan en procés de creixement, i que a hores d'ara estan en una situació d'incertesa, que genera gran preocupació de cara al seu futur.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris