algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Mònica Terribas: «Ens hem de preguntar si hem donat prou importància a l'ètica en aquesta pandèmia»

Més per Menorca ha dut a terme la xerrada col·loqui 'Com afrontam les situacions límits? El món després de la Covid', a càrrec de la periodista Mònica Terribas Sala aquest dimarts. La reconeguda comunicadora, al capdavant d''El Matí de Catalunya Ràdio' durant les darreres set temporades, i fins al passat juliol, ha acceptat la convidada de Més per Menorca a pensar el món després del coronavirus davant una pandèmia global que ha fet trontollar els sistemes sanitaris, de seguretat, economies i estils de vida de la societat.

El col·loqui 'Com afrontam les situacions límit? El món després de la Covid' ha obert pas a intenses reflexions de la periodista dirigides a un públic expectant i participatiu.

L'acte va començar amb la benvinguda per part del coordinador de Més per Menorca, Damià Moll, agraint la participació de la periodista Mònica Terribas i l'assistència de tot el públic.

A continuació, la vicepresidenta del Consell Insular i portaveu del grup Més per Menorca, Maite Salord, va introduir la tertúlia fent un resum biogràfic de l'àmplia trajectòria professional de Terribas. «Hem viscut i vivim dies complicats on la malaltia ja té nom i llinatges de persones conegudes i estimades. Aquesta pandèmia ens ha fet adonar de la fragilitat humana i ha romput totes les nostres rutines», ha explicat Salord.

Així va començar l'acte, abans que Mònica Terribas endinsés el públic dins un nigul de qüestions que l'ésser humà s'hauria de plantejar de cara al futur. Reflexions des de la perspectiva més honesta i sincera, repassant els engranatges que ens mouen com a societat i que molts cops no ens han funcionat.

Un dels pilars que va voler destacar Terribas és la necessària cooperació entre les persones, enfront de la competitivitat que des de molt petits és present a les nostres vides. Competitivitat per ser els millors, per guanyar, per treure les millors notes, per treure els millors titulars com a periodista, etc. «En situacions extremes com la que ara estem vivint, el valor de la cooperació, de la solidaritat i col·laboració, s’ha demostrat fonamental», ha remarcat.

Una altra de les reflexions va girar entorn de les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia, com afecta i a qui afecta. La conclusió evident és que la desigualtat econòmica és també un factor que agreuja les possibilitats de contraure la malaltia. Els barris amb una situació socioeconòmica més feble es veuen i es veuran més perjudicats que els barris més benestants, per tant, la pandèmia ha posat de manifest, una vegada més, la injustícia de la nostra estructura social.

El poder i la governança també varen ser un dels plats forts de la vesprada. «Som conscients de a qui delegam la nostra vida?», així va introduir un tema controvertit tot tenint en compte com s'ha viscut la pandèmia en termes de gestió per part de les administracions i com s’han vist minvades les nostres llibertats per controlar el pas de la malaltia: «Quan hem tingut llibertat, l’hem sabuda exercir?».

També el ball de xifres diàries relacionades amb els casos de defuncions i noves infeccions obre la porta al dubte de si se'ns ha informat amb sinceritat per part de les institucions. Terribas lamenta: «Vaig haver de demanar disculpes tots els matins perquè les xifres aportades no quadraven».

I com no podia ser d'altra manera, Mònica Terribas va parlar dels mitjans de comunicació, del seu deure de servei públic, de les pressions que pateixen, de la dictadura de les audiències, tot deixant ben clar el compromís que els professionals haurien de tenir amb la veritat per sobre d’altres interessos.

La xerrada també va deixar espai per a la participació del públic que va tenir l'oportunitat de demanar a Terribas la seva visió sobre temes determinats o encetar noves reflexions per a la resta d’assistents.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pilar, fa 5 mesos

Gràcies Sra Terribes per tots aquests anys de molt bona feina i per les reflexions sobre la covid. La trobarem a faltar

Valoració:4menosmas
Per Fina, fa 5 mesos

Mònica Terribas solsament parla per a gent que vol aprendre i millorar, la gent mediocre no l'entén.

Valoració:6menosmas
Per Jordi, fa 5 mesos

Quería publicar un comentario pero leyendo los de "carmen" y "maría", no voy a opinar...

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa 5 mesos

Collons Maria. Vas forta tu.

Valoració:2menosmas
Per Pipino de luxe, fa 5 mesos

Ressignaciò, Maria, que sempre ens quedará la Esteban.

Valoració:4menosmas
Per Carmen, fa 5 mesos

Mala imatge aquesta d'una vicepresidenta del Consell que només va actes i no defensa Menorca. Per cert, quantes persones hi havia a l'acte?

Valoració:-15menosmas
Per Maria, fa 5 mesos

Terribas és un bluf, un globus ple d'aire sense cap neurona. Típica grimpadora que ni tan sols sap pronunciar dues frases seguides correctament, fins i tot llegint un guió.

Valoració:-28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris