algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Educació avaluarà els professors amb malalties de risc front del coronavirus abans de l'inici de curs

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca ha anunciat aquest dimarts que el Govern tornarà a avaluar al personal docent vulnerable, amb malalties de risc, enfront del coronavirus abans de l'inici d'aquest curs escolar.

En una nota de premsa, la Conselleria ha explicat que, mitjançant la Direcció General de Personal Docent i el seu Servei de Prevenció de Riscos Laborals, tornarà a avaluar al personal vulnerable i es farà seguint el Procediment d'actuació marcat pel Ministeri de Sanitat.

En concret, aquest dissabte es va obrir el tràmit telemàtic perquè el personal docent que consideri que es troba en alguna de les situacions de vulnerabilitat contemplades pel Ministeri de Salut, pugui sol·licitar la seva avaluació al Servei de Prevenció, independentment d'haver realitzat o no la sol·licitud el curs anterior.

En aquests moments, el Ministeri considera factors i malalties de risc per al nou coronavirus les malalties cardiovasculars, la diabetis, la malaltia pulmonar crònica, la malaltia hepàtica crònica severa, la insuficiència renal crònica, la immnunodeficiencia, el càncer en tractament actiu, la gestació i l'obesitat mòrbida, a més de tenir més de 60 anys.

Educació ha subratllat que el tràmit s'ha de fer via telemàtica en la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent. Aquesta nova mesura adoptada per la Conselleria per a fer front a la Covid-19 amb les màximes garanties possibles, es tractarà en la pròxima reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals que se celebra aquest dimecres.

Serà la tercera vegada que la Conselleria avalua al personal vulnerable del cos docent. Educació ha destacat que, durant l'etapa de confinament, ja va posar en marxa el Procediment d'Actuació del Ministeri de Sanitat.

Així, es varen avaluar uns 1.300 docents considerats col·lectiu vulnerable i es va fer una valoració personalitzada de cada cas. En la fase 4 i mitjançant la Resolució de la presidenta, que instava els funcionaris passar del teletreball al treball presencial, es va tornar a avaluar al col·lectiu vulnerable del cos docent.

A causa de la situació canviant provocada per l'evolució de la pandèmia, està previst que aquestes avaluacions a tot el col·lectiu vulnerable que forma part del cos docent de Balears, comencin durant les darreres setmanes d'agost.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris