nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

Aquestes són les mesures de contenció del coronavirus que entren en vigor a partir del 18 d'agost

174733

El Govern ha explicat que les restriccions per la Covid-19 acordades divendres entre les comunitats autònomes i el govern espanyol s’aplicaran des d'aquest dimarts, 18 d'agost. A més, ha anunciat algunes mesures extres que també es publicaran al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Aquestes són les mesures de contenció del coronavirus que entren en vigor a partir de dia 18 d'agost:

Oci

A més del tancament de les discoteques, sales de ball i bars de copes es prohibeixen les anomenades party boats (festes a vaixells) i les festes a piscines diürnes. Es prohibeix la venda de begudes alcohòliques en embarcacions de transport de turistes.

Hostaleria i restauració

Es recorda la necessitat de garantir la distància interpersonal mínima d’1,5 metres en serveis de barres, la distància entre taules i una limitació de 10 persones per taula, amb un horari de tancament a la 1 de la matinada, amb la impossibilitat d’acceptar nous clients a partir de les dotze de la nit.

Centres sociosanitaris o residències

És obligatori que els nous ingressos s’hagin fet una prova PCR com a molt 72 hores abans. Els treballadors també se n’han de fer quan tornin de les vacances o d’un permís.

Es limiten les visites a una per persona i resident, extremant les mesures de prevenció i amb un màxim d’una hora al dia. Es demana que s’escaloni l’afluència per a evitar aglomeracions, però es podran fer excepcions en el cas de pacients que es troben en el procés final de la seva vida.

Es limiten al màxim les sortides dels residents en centres sociosanitaris.

Esdeveniments i activitats multitudinàries

És obligatori fer una avaluació de risc per part de les autoritats sanitàries per a cada esdeveniment o activitat multitudinari, com manifestacions.

Alcohol i tabac

Es prohibeix fumar en la via pública o espais a l’aire lliure quan no es pugui respectar l’espai de dos metres. Aquesta mesura s’estén a qualsevol dispositiu per a fumar.

Relacions socials

El govern recomana que les reunions familiars i socials no excedeixin de 10 persones. Ara es limiten a 30 persones en l’exterior i a 15 en llocs tancats.

Esports

Es prohibeixen els entrenaments esportius amb contacte, tant federats com afeccionats. Només es permetran amb una distància interpersonal de 1,5 metres i s’evitarà el contacte físic en tot moment. Els d’equip seran d’un màxim de 30 persones, en pista es limitaran a 20 i els d’esports de contacte a 10 persones.

S’ajorna a l’1 d’octubre el començament de les lligues federades, que estava previst per a l’1 de setembre.

Religió

Es rebaixa del 75% al 50% l’aforament en els centres de culte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris