algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

53 esglésies de Mallorca exposaran els llits de la Mare de Déu amb motiu de la festivitat de l'Assumpció

El Departament de Patrimoni del Consell i el Bisbat de Mallorca impulsen un any més un programa per donar a conèixer la tradició ancestral dels monuments en honor a la Mare de Déu que es munten arreu de l'illa el mes d'agost. A l'edició d'enguany d'exposició de llits de la Mare de Déu hi participen 53 esglésies de Mallorca (40 de la part forana i 13 de Palma) que exhibiran imatges la Mare de Déu morta amb motiu de la festivitat de l'Assumpció del 15 d'agost.

L'activitat compta amb el suport del Consell de Mallorca: «Des del Departament vetlam per la protecció dels nostres béns patrimonials, vetlam per la seva conservació i per la difusió perquè conèixer el nostre patrimoni ens permet gaudir-lo, estimar-lo i, després, mostrar-lo arreu», ha assegurat la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets.

Tot i la situació sanitària motivada per la Covid-19 es mantenen el mateix nombre de llits de la Mare de Déu respecte de l'any passat i es podran visitar amb total seguretat.

El projecte de l'Assumpció de la Mare de Déu es canalitza en el web www.assumpciodelamarededeu.net amb un doble objectiu: promocionar i documentar la festa i el patrimoni vinculat. Un espai digital que enguany incorpora com a novetat un apartat destinat al catàleg del Consell de Mallorca que recull les peces vinculades als llits de la dormició: imatges marianes i diferents elements dels monuments. Són un conjunt de fitxes redactades pel Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca com a base d'una actualització constant i dinàmica de la informació històrica i estilística dels llits assumpcionistes. En aquest sentit, l'historiador i coordinador del projecte de difusió de la Mare de Déu, Gabriel Carrió, ha explicat que «el nostre repte és exposar el major nombre de llits amb la major qualitat possible, amb les millors condicions possibles de restauració i conservació, en definitiva, llits més ben documentats».

Al mateix web també s'hi poden consultar els horaris de les esglésies i convents que exposen la imatge de la Mare de Déu Morta, documents i informació sobre la festivitat així com un apartat multimèdia amb vídeos relacionats amb la celebració. A més, el canal conté un avís sobre les mesures sanitàries que s'han de complir per visitar els llits de la Mare de Déu, així com enllaços a documents del Consell i del Bisbat per tal de garantir la salut pública durant la pandèmia.

Entre les iniciatives organitzades al voltant de la celebració de l'Assumpció hi ha la presentació del llibre La Mare de Déu d'agost a Sencelles. Història, patrimoni i festa, de Jordi Llabrés i Sans i Miquel Àngel Moncada i Batle avui dimecres, 12 d'agost, a la parròquia de Sant Pere de Sencelles. També s'ha programat una mostra de peces vinculades a la iconografia de l'Assumpció dins l'exposició permanent del Museu de Mallorca i la inauguració de la instal·lació a càrrec de Juan Carlos Rego Anima Pristinam a l'església dels Sagrats Cors (carrer de Sant Gaietà, 9, Palma). La mostra romandrà oberta de l'11 al 18 d'agost, d'11 a 13 i de 18 a 20 h.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per que cosas, fa 5 mesos

A Oremus. Hago aquí lo mismo que tú. Opinando. ¿Qué no coincidimos?. Lo siento; otra vez será. Seguro que mi vida es bastante menos aburrida que la tuya. Pero como bien dices: dejémoslo.

Al otro más arriba. Ni creo ni dejo de creer. Lee la vida de Mahoma y sabrás algo más. Te equivocas: Yo no pretendo destruir a nadie, además pocas armas y ganas tengo. Otra vez te equivocas, "cohones". Yo no quiero imponer ningún idioma. Empleo uno de los dos que tenemos, porqué me da la gana. Como dentro de tu libertad empleas el otro y nada tengo que decir. Covard y gentola. ¿Es esta tu cultura?. ¿Es esta tu manera de tratar al que no piensa igual?. Yo podría decir que est un cap de fava, pero no lo haré porque yo opino, no insulto.

Y para terminar: sigo pensando que todas las religiones son falsas, o mucha parte de ellas, pasadas de padres a hijos para consumo de los que se dejan engañar. No pueden probar de forma razonable lo que dicen. Naturalmente, puedo estar totalmente equivocado. Se acabó.

Valoració:0menosmas
Per És una vergonya, fa 5 mesos

Jo no crec que el desarrelat major de Mallorca se cregui en Mahoma volava. El el que pens és que els musulmans li fan por i per això enfoca la seva destructivitat cap els més pacífics.
Pero el més trist, és que a una publicació que té com principal finalitat la pràctica i promoció de la llengua catalana, hi hagi gentola que vengui aqui a imposar el seu espanyol, quan és ben cert i segur que tampoc s'atrevirien a fer ho a un digital escrit en Euskera, els molt covards.

Valoració:0menosmas
Per Oremus, fa 5 mesos

Si aquestes tradicions ni te sobren, ni te falten, ni te preocupen, ni te molesten, ni t'interessen, que fas aqui? Regalar-nos com d'insignificant i avorrida es la teva vida, on resulta que tot es impossible?. Deixem-ho correr.

Valoració:1menosmas
Per que cosas, fa 5 mesos

A "Oremus": (Si oremus viene de orar, ora).

Efectivamente, las religiones son un acto de fe, se cree en ellas, o no. Pero por mucha fe que tuviese, hay cosas que de ninguna manera me las creería, ya que son totalmente imposibles, las cuente quien las cuente.

Ya lo dijo el torero: "Lo que no se puede, no se puede, y además es imposible". Parece que tenía razón.

Te vuelves a equivocar. Mi creencia no es superior a la de nadie. Creer o no creer no es exactamente lo mismo, ni de lejos. Tampoco hay que confundir fe con fanatismo.

A mi estas tradiciones, ni me sobran, ni me faltan, ni me molestan, ni me preocupan. ni me interesan. Por lo tanto, que sigan por los siglos de los siglos. Amén.

Valoració:-2menosmas
Per Tanmateix, fa 5 mesos

Una tradició molt guapa que esper que no se perdi.

Valoració:6menosmas
Per oremus, fa 5 mesos

@que cochas : Quan es tracta de creure o no creure en quelcom del que no tens cap certesa, creure o no creure és exactament el mateix : una creencia. El que te converteix en anormal és pensar que la teva creencia és superior a la d´un altre.

Valoració:5menosmas
Per que cosas, fa 5 mesos

No te pongas nervioso. No se trata de befa, por supuesto sino de no creer en cosas que los curas largan cada día para consumo de los que se dejan engañar.

La madre de Mahoma no subió al "cielo" que se sepa, pero su hijo si. También cuenta la leyenda que hizo un viaje, volando, de Medina a La Meca. Y yo lo creo.

Valoració:-5menosmas
Per No faries tanta befa de la mare de Mahoma, fa 5 mesos

Hi ha escrits que més que sortits del cervell, pareix que surten de l'aparell digestiu dels que els redacten.

Valoració:7menosmas
Per que cosas, fa 5 mesos

¿O sea que también subió al "cielo"?

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris