nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Manifest d'Arruix Borbons: «La família Borbó ha esdevingut un niu de corrupció i de saqueig dels béns del poble»

Aquest divendres vespre s'ha fet una concentració republicana, convocada per la plataforma Arruix Borbons. Durant la concentració s'ha llegit un manifest titulat 'Per la democràcia republicana' que reproduïm íntegrament a continuació.

Per la democràcia republicana

Les Entitats i persones que formam part de la Plataforma Arruix Borbons volem manifestar el nostre rebuig per la presència, a les nostres Illes, del rei borbó i de la seva família.

La institució monàrquica, a més d'antidemocràtica i anacrònica, és un instrument funcional als interessos del gran capital i del seu sistema especulatiu, basat en parasitar els bens i serveis públics i naturals, i els recursos i els drets de la gent treballadora i la majoria social. Un règim de govern, la monarquia borbònica, només triat pel dictador Franco, anul·lant la legalitat democràtica de la II República, i imposada en l'actual constitució. En definitiva, la monarquia representa el llegat del 'atado y bien atado'.

Al llarg del darrers tres segles, la saga borbònica no nomes ha estat al servei de les elits econòmiques, sinó que la mateixa família Borbó ha esdevingut un niu de corrupció i de saqueig dels béns del poble. El darrer cas del rei emèrit Juan Carlos, fugint de l'acció de la justícia per l'allau d'accions judicials per delictes econòmics, només és el darrer cas, dels sis o set borbons a la fugida i pels mateixos motius, en el darrer segle i mig.

A Arruix Borbons tenim ben clar que no es tracta només de treure'ns de sobre un règim il·legítim, antidemocràtic i autoritari. Es tracta, sobretot, de defensar la forma de govern i d'organització social basada en els valors republicans, és a dir, en la solidaritat entre les persones i els pobles, i la igualtat en drets, deures i dignitat. Defensam el dret d'autodeterminació dels pobles de l'Estat espanyol. Les llibertats personals i col·lectives s'han de garantir sobre la base dels drets humans, amb un just repartiment de la riquesa i dels béns, i des del respecte a la vida i els recursos naturals.

Per tot això, i des del més profund sentit democràtic, exigim que la forma de govern no sigui imposada des de les elits del poder, com ho és l'actual monarquia borbònica, la corrupció de la qual ja la duim suportant més de tres segles.

Volem exercir el dret a decidir sobre tot els que ens afecta,tant personal com col·lectivament. Per suposat, no es podrà parlar de democràcia fins que el poble no pugui decidir sobre la forma del seu govern. En aquest sentit, la democràcia republicana és la única via per a una societat justa, lliure i igualitària. VISCA LA REPÚBLICA!

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per balearium, fa 5 mesos

Ya estan montando el show, los de "Amanece que no es poco"....

Valoració:-2menosmas
Per barri, fa 5 mesos

Argentina, Colombia, Perú, Xile, Uruguay, ...etc. etc. .tots colpistes que enviaren Espanya a pastar fang.

Valoració:10menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa 5 mesos

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:8menosmas
Per Visca Catalunya sencera!, fa 5 mesos

La nació catalana existeix. Som UNA nació. El territori del nostre País (en singular) va de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. Reconeguem d'una vegada la nostra realitat nacional.

Valoració:9menosmas
Per Visca Catalunya sencera!, fa 5 mesos

Com que Mallorca és part fonamental de la nació catalana allò que convé és la República catalana; aquest és el projecte que necessitam els mallorquins. Llevat que es vulgui promoure la secessió de la nostra illa de la resta del país i, per tant, l'atomització i la destrucció d'aquest en fallides republiquetes regionals, provincials, comarcals, etc., incapaces d'alliberar-se del jou dels estats espanyol, francès i italià.

Valoració:9menosmas
Per segur, fa 5 mesos

El Barbas, largas, blancas y mal cortadas y dos docenas más.

Valoració:-7menosmas
Per jo també pens, fa 5 mesos

Al que dice que piensa y siete:

Te atreves a decir que el pueblo del Reino Unido ama a su soberana. Que triste es sin saber nada de nada.

Antes de hablar con tanta propiedad deberías leer de "pa a pa", la historia completa de Irlanda. De las dos Irlandas actuales, por supuesto. Desde la invasión de los ingleses hace mil años hasta nuestros días.

Deberías darte una vuelta por Belfast o Londonderry
Derry y todavía verías las barricadas y las separaciones. Además de los unionistas que quieren seguir siendo parte del Reino Unido, existen los que quieren unir toda la isla. Un problema añadido ya que entra la religión. Católicos y protestantes. Los que quieren seguir en la U.E y los que quieren lo contrario. Repasa lo que fue el IRA y sus atentados, para no ser ingleses. El autogobierno, para que te enteres, fue suspendido por Londres en dos ocasiones. La historia es larguísima y muy complicada.

Además de todo lo expuesto, la Reina Isabel (querida por unos y nada por otros), no ha sufrido un golpe de estado como nosotros (romper a la nación española), por parte del fugitivo y demás compañeros de viaje. Algo que no se da en ningún pais civilizado de Europa

Lee más y no dirás chorradas.

Valoració:-6menosmas
Per Joan, fa 5 mesos

¡¡¡¡¡¡ QUE CLASE DE REPÚBLICA¡¡¡¡¡¡¡¡

Valoració:-6menosmas
Per Vidrier, fa 5 mesos

España (monàrquica o republicana) és un niu de corrupció i de saqueig dels béns del poble mallorquí.

Valoració:17menosmas
Per jo també pens, fa 5 mesos

Pues el discurso del 1 de octubre, estuvo a la altura de las circunstancias. Circunstancias que no se dan en ningún pais de Europa. Y eso tiene un nombre: GOLPISMO.

En una cosa si que estoy de acuerdo. Tanto Gargarin como su suegro han hecho mucho daño a la Institución

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris