algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

El Govern rep 7.500 sol·licituds per a les ajudes al lloguer d'enguany

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha informat aquest dijous que ha rebut unes 7.500 sol·licituds d'ajudes al lloguer en la convocatòria de 2020, que va finalitzar el passat 31 de juliol.

Segons han detallat, ara s'inicia la fase de revisió dels expedients i la tramitació per a la seva resolució. Mentrestant, continua obert el termini per a sol·licitar les ajudes específiques per a persones afectades per la crisi derivada de la COVID-19 fins al pròxim 31 d'agost. Ara com ara, s'han sol·licitat unes 1.500 ajudes en aquesta convocatòria especial.

Les ajudes ordinàries al lloguer de 2020 tenen una dotació de 8,8 milions d'euros, la major fins ara, dels que 8,7 provenen del Pla Estatal d'Habitatge 2018-2021. Les sol·licituds s'han pogut presentar tant telemàtica com presencialment en les oficines de la Direcció General d'Habitatge i de l'IBAVI i en la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, amb un servei de cita prèvia.

El nombre de sol·licituds és també el major registrat mai, unes 7.500, xifra que es pot veure incrementada perquè es podien presentar sol·licituds en paper en qualsevol administració o enviar-les per correu postal i, per tant, podria haver-hi més.

L'increment de les sol·licituds d'ajudes per al lloguer de 2020 respecte a 2019 és del 44%. La Conselleria ha matisat que la convocatòria de 2019, originalment oberta durant un mes, es va prorrogar 15 dies més.

La Direcció General d'Habitatge ha recordat als sol·licitants de les ajudes que han de presentar els rebuts dels lloguers posteriors a la sol·licitud entre el dia 1 i 10 de cada mes o no podran cobrar la subvenció corresponent als mesos no justificats.

Poden aportar aquesta documentació a través de qualsevol registre d'una administració pública o a través del tràmit telemàtic d'instància general en la seu electrònica de la Caib. Tota la informació es pot consultar en http://habitatge.caib.es.

Aquestes ajudes són compatibles amb les ajudes al lloguer per a persones afectades socioeconòmicament per la COVID-19, que es poden sol·licitar, sempre per via telemàtica, fins al 31 d'agost. La dotació d'aquestes ajudes també s'ha ampliat i ha passat dels 3,2 milions inicials a 4,1 milions.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Il·lògic!, fa 6 mesos

Jo el que no entenc és que de la gentada que ve a Mallorca a fer feina, quan no n´hi ha, no se´n torna!
I els hem de mantenir?
Si no hi ha feina, que mirin a un altre lloc on n´hi hagi!
Que mirin si a qualque país fa l´efecte crida...

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris