algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

Agricultura avala la marca col·lectiva 'Millor quín', de peix i marisc local

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha expressat aquest dimecres el seu suport a la marca col·lectiva 'Millor quín', creada marca creada per l'Organització de Productors Pesquers de Mallorca (Opmallorcamar) i que té per objectiu fer valdre el producte pesquer local com a exemple de frescor, qualitat i sostenibilitat.

Segons han explicat, la marca constitueix una eina per a diferenciar el peix i el marisc fresc de Mallorca, procedents de la pesca costanera artesanal, capturats amb mètodes tradicionals i mitjançant pràctiques de pesca sostenibles en caladors que circumden l'illa.

Al seu torn, la marca identifica aquells productes pesquers en els quals les activitats extractives de les embarcacions generen menys impacte ambiental. La consellera del ram, Mae de la Concha, ha presentat aquest dimecres la marca juntament amb el president de la Opmallorcamar, Miquel Socias.

També ha assistit el director general de Pesca i Medi marí, Joan Mercant, el cap de servei de Recursos Marins, Antoni Grau, i el d'Ordenació Pesquera, Xisco Rosselló. Segons De la Petxina, el distintiu servirà per a «donar força al sector al voltant d'una marca que agrupa qualitat, quilòmetre zero i sostenibilitat».

Segons ha explicat Sòcies, 'Millor quín' representa el compromís dels productors amb el medi ambient, el desenvolupament sostenible de les activitats pesqueres, la preservació de la qualitat dels productes pesquers frescos, la lluita contra el canvi climàtic i el futur de les comunitats pesqueres locals.

Segell identificatiu

Aquesta marca, han indicat, cerca potenciar el consum responsable del producte local, facilitant al consumidor la seva diferenciació amb altres productes forans. Embarcacions, peixateries, grans superfícies i restaurants es poden adherir a aquesta marca col·lectiva, sempre que compleixin amb els requisits i especificacions tècniques incloses en el reglament d'ús de la marca.

La Opmallorcamar lliurarà un segell adhesiu amb el logo identificatiu als interessats que disposin de la documentació necessària que garanteixi la traçabilitat del producte i acrediti la procedència. El Consell d'Administració de l'organització designarà un comitè tècnic que vetllarà pel compliment de les condicions establertes per a la utilització d'aquesta marca.

Segons dades de la Opmallorcamar, el 2019 es varen capturar 2.023 tones de peix a Mallorca, entre mol·luscos, crustacis, peixos i altres. La flota pesquera de Mallorca està conformada per 171 embarcacions. 'Millor quín' compta amb l'aval de la Unió Europea i els certificats ISO de Gestió Ambiental i de Qualitat atorgats a Opmallorcamar.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gabriel J, fa 5 mesos

El que representa aquesta marca és un sobreesforç i unes despeses per els pescadors, els quals molts no esteim disposats a assumir. Tambe sa de dir que els pocs que s’hi sumin seran objectes pasius a l’hora de gestionar i prendre desicions respecta la marca.

Volen que nosaltres mateixos ens penjem la soga i si no cumplim el seu reglament ens pegaran sa cosa a sa cadira.

Valoració:0menosmas
Per Toni F, fa 6 mesos

Cobreu sous astronòmics per aquesta pardalada? Quants diners públics, a més costarà aquesta banalitat? Això és tot el que UP pot oferir als votants? Afrontin els verdaders problemes de Balears que per això els votarem i no facin comèdia ni armin cortines de fum per tapar les vergonyes als Borbons. Facin-se (mos) un favor, si no tenen res intel·ligent a dir, callin, almanco no faran el ridícul.

Valoració:4menosmas
Per Pere, fa 6 mesos

No es pot confiar gaire que el producte que volen vendre sigui realment local quan la marca ja és mig forastera. Si en lloc de "Millor quín" hagués estat "Millor quin" o "Millorquí"...

Valoració:4menosmas
Per Pobleret, fa 6 mesos

Millor quín? Traduit al castellà : mejor cual? Jo me demàn qui ha estat aquest cap de Salamó que ha triat aquesta bajanada de logo?. Qualsevol matat, segur. I sense molt de llums. A més gairabé ningú li trobarà sentit

Valoració:4menosmas
Per ido, fa 6 mesos

Es podría traduir així: ¿N'hi ha algún millor que es nostro, o sigui es mallorquí?.

Valoració:1menosmas
Per I tant, fa 6 mesos

Hay juegos de palabras que tienen una mala "follá", de mil pares de diablos.

Pues a lo mejor, el de Ibiza o el de Menorca. Como si miles de toneladas de pescado consumidas en Mallorca, no procedieran de la península. Sé de una empresa mallorquina que cargaba sus propis camiones en Barcelona.

Valoració:-4menosmas
Per Joan, fa 6 mesos

No sé qui ha assessorat els responsables d'aquesta campanya de promoció del peix mallorquí. El nom és infumable. Què vol dir "millor quin"?

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris