nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

Arruix Borbons convoca una concentració «antimonàrquica i republicana» per al 14 d'agost a Palma

174479

Les entitats i persones que formen part de la plataforma Arruix Borbons han volgut manifestar aquest divendres el seu rebuig per la presència, a les Balears, del rei Borbó i de la seva família.

«La institució monàrquica, a més d'antidemocràtica i anacrònica, és un instrument funcional als interessos del gran capital i del seu sistema especulatiu, basat en parasitar els bens i serveis públics i naturals, i els recursos i els drets de la classe treballadora i la majoria social. Un règim de govern, la monarquia borbònica, només triat pel dictador Franco, i que representa la perllongació del seu llegat del atado y bien atado», han explicat.

A més, han volgut remarcar que «al llarg del darrers tres segles, la saga borbònica no només ha estat al servei de les elits corruptes, sinó que la mateixa família Borbó ha esdevingut un niu de corrupció i de saqueig dels bens del poble. El darrer cas del rei emèrit Joan Carlos, fugint de l'acció de la justícia per l'allau d'accions judicials per delictes econòmics, només és un cas més dels sis o set Borbons a la fugida i pels mateixos motius, en el darrer segle i mig».

La plataforma Arruix Borbons diu que té ben clar que «no es tracta només de treure'ns
de sobre un règim il·legítim, antidemocràtic i autoritari. Es tracta, sobretot, de defensar la forma de govern i d'organització social basada en els valors republicans, és a dir, en la solidaritat entre les persones i els pobles, i la igualtat en drets, deures i dignitat. Les llibertats personals i col·lectives s'han de garantir sobre la base dels drets humans i el dret a decidir sobre tot els que ens afecta, amb el just repartiment de la riquesa i dels bens, i des del respecte a la vida i els recursos naturals».

Finalment, Arruix Borbons anuncien que han acordat convocar una concentració «antimonàrquica i republicana», per al divendres 14 d'agost, a les 20 h, davant el Palau de l'Almudaina, de Palma. En cas que comuniquin la iniciativa a la Delegació del Govern espanyol i se'ls prohibeixi, convocaran una roda de prema el mateix dia a la mateixa hora a la plaça de Cort.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per betzol, fa 6 mesos

A un tal Guillem:

Franco no preparaba ninguna sublevación. Se unió a los que preparaban ir en contra de la II República, precisamente por el asesinato de Calvo Sotelo a manos de un miembro del PSOE, llamado "el pistolero"

O sea que la II República representaba la "democracia y la libertad". Cohones. No sé dónde te ilustras. Ahora solo falta que venga la Armengol hablando de dignidad.

Valoració:-2menosmas
Per Obvi, fa 6 mesos

Hi anirem...,!

Valoració:1menosmas
Per Ja, ja..., fa 6 mesos

Vés al pipinarium, Baleariuim...
Éstaràs com a casa!

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa 6 mesos

Los renegatis estan que se salen....jajajaja.....

Valoració:0menosmas
Per guillem, fa 6 mesos

Molt bé rebutjar el rei Borbó, brut i corrupte que mai ha condemnat la dictadura i l'aixecament franquista de 1936 en contra de la democràcia i la llibertat, ni els camps de concentració de republicans i les tortures, els assassinats i les violacions de drets humans fonamentals de persones senzilles. Però alerta a no cremar la pólvora i la força que tenim abans d'hora. Ara ens toca ser molt bel·ligerants i exigents en l'aclariment de la fortuna dels dos reis, exigir visibilitat i transparència, saber que ens costa als contribuents tot el seu luxe i no permetre que el cap d'estat disposi de comptes opaques en paradisos fiscals. Cada cosa en el seu moment, sense renegar mai de cap demanda de democràcia, llibertat i república.

Valoració:5menosmas
Per ., fa 6 mesos

Es sa fava d'en Caldereta i no sa fava d'es cotxer.

Valoració:0menosmas
Per Alerta!, fa 6 mesos

Atenció al cartell:

És L'ALMUDAINA; no ALMUDAINA.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris