algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

El Govern anuncia que congela el sou dels seus 34.000 funcionaris

El Govern ha comunicat a la Mesa de Negociació d'Empleats públics que només s'aplicarà la pujada salarial del 2 per % per a 2020 en les retribucions bàsiques i que baixarà en la mateixa quantia en un complement autonòmic, la qual cosa en la pràctica suposa «neutralitzar» la pujada retributiva i congelar els salaris, segons l'STEI Intersindical.

La pujada retributiva del 2% venia recollida en un Reial decret, com ha recordat l'STEI, que remarca que la major part de les administracions ja han aplicat aquesta pujada als seus treballadors.

«Aquesta maniobra suposa neutralitzar i, per tant, deixar sense efecte la pujada retributiva dels empleats públics de l'Administració Autonòmica» (Educació, Sanitat i Serveis Generals de la Comunitat Autònoma).

El sindicat ha criticat que el Govern, en la reunió de la Mesa celebrada aquest dijous, ha «presentat la proposta de paraula, sense cap documentació prèvia ni al llarg de la reunió, la qual cosa demostra la seva nul·la voluntat negociadora».

L'STEI ha demanat la retirada de la proposta, «davant el posicionament en contra de tota la part social», o ha plantejat que se sotmeti a votació. «L'administració no ha acceptat cap de les dues propostes i ha aixecat la sessió», segons l'organització sindical.

«El Govern serà l'única administració que no complirà amb la pujada retributiva dels seus treballadors», ha denunciat l'STEI, que li ha advertit que «això generarà un clima de conflicte amb els seus treballadors públics».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Se reinvertira en el viatge del rei emerit!, fa 6 mesos

No paseu pena! Que tot allo que s’estalviin hi anira a les despeses del borbo emerit perquè com que ja es un pensionista necessitara ajuda per marxar.

Valoració:3menosmas
Per Vergonya!, fa 6 mesos

Quina cosa més lletja! Me referesc, a que tota una consellera del nostre govern autonòmic no parli ni mitja paraula en Català, i que sempre se comuniqui en Foraster.
Aquesta se deu pensar que viu a Múrsia i que noltros som mursians.
I a sobre, diu que congela el sou als que tenen més llegitimitat, que tots els càrrecs polítics i assessors innútils que puguin enxufar ells.
Infumable!
.

Valoració:4menosmas
Per N'estic fart!, fa 6 mesos

La solució, prou de dèficit fiscal absurd, "la Consti diu que todos los españoles somos iguales ante la ley" idò volem el mateix tractament fiscal que el País Basc, i s'ha acabat el problema, prou de ser tractar nos com una colònia de merda.

Valoració:6menosmas
Per M, fa 6 mesos

No ho poden fer i ells ho saben. O bé el govern estatal els fara tornar tot el que han deixat de pagar o bé si callen. quan els afectats ho reclamin mitjançant un contenciós administratiu, ho guanyaran també els ho fara tornar tot.
Hi ha molts de precedents d'ajuntaments que han pres determinacións semblants i SEMPRE han guanyat els funcionaris, perque els auments, congelacións i devallades de sou de tots els empleats públics ho decideixen al govern central.

Valoració:9menosmas
Per Un Veí, fa 6 mesos

Tambe ho faran dels consellers, directors general, i altres càrrecs?

Valoració:17menosmas
Per Dietes, fa 6 mesos

I les magnífiques dietes que per lo vist, segons ha transcendit amb el cas de l'autoritat portuària, cobren alts càrrecs i polítics, les suprimiran o no?

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris