cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
33°

El GOB assegura que canviar la indústria turística i adaptar-se a la crisi climàtica genera llocs de treball

174223

El Grup Ornitològic Balear (GOB) ha assenyalat que impulsar canvis en la indústria turística, adaptar-se i avançar-se als reptes de la crisi climàtica «és una font de generació de llocs de treball» diversificats i que poden sostenir en un futur pròxim, «una part important del teixit laboral de les Illes».

El GOB s'ha referit especialment a l'impuls de tecnologies per a tancar el cicle de l'aigua, que només en els establiments hotelers, han assegurat, generaria un estalvi «molt significatiu» d'aigua i al voltant de 500 llocs de treball en cinc anys.

En aquest sentit, en relació amb el projecte de llei de reactivació econòmica, l'entitat ha criticat que el Govern no aposti per «exigir compromisos ambientals» en les mesures de reactivació i no tingui present que s'afronta, a més d'una crisi econòmica «sense precedents», una crisi climàtica també sense precedents.

Donis del GOB han insistit que les mesures d'incentiu o rescat han d'anar lligades a l'obligatorietat que els establiments turístics redueixin la seva petjada hídrica. Per a reduir el consum d'aigua en hotels i altres tipus d'edificis, han explicat, ja existeixen una àmplia gamma de tecnologies de tractament d'aigua que permeten tractar i reutilitzar l'aigua en el mateix hotel.

Segons han apuntat, aquestes tecnologies per a reutilitzar l'aigua en els edificis també es poden instal·lar en cases unifamiliars i plurifamiliars i edificis públics. A més, han afegit, tancar el cicle de l'aigua podria donar lloc a un estalvi mitjà de 20 metres cúbics al dia per hotel. En aquest sentit, tenint en compte que els hotels estan oberts una mitjana de sis mesos l'any, el volum d'aigua que es podria arribar a estalviar seria de 6,9 milions de metres cúbics, un 63 per cent de la capacitat dels embassaments de Cúber i Gorg Blau.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balmany, fa 11 mesos

Los del GOB tenían la solución sin salir de casa. La inmensa mayoría de la población, sin saberlo.

Valoració:-3menosmas
Per pep bestard, fa 11 mesos

lo que estindria que potencia es mes la industria local el mont sabater que no fa gaire erem capdevanters ha desaparergut com altres industries ,
espero que aquesta devallada ajudi a canbiar la mentalidad de la gent .treballa 8 mesos , 4 de paro cobran igualment y la bona vida.

Valoració:8menosmas
Per Guillem, fa 11 mesos

No només crea llocs de treball, sinó que crea llocs de treball de QUALITAT, molt important remarcar això.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris