algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
25°

Les Balears registren 39 casos més de coronavirus que aquest dimecres i els actius arriben a 200

El Servei balear d'Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha confirmat fins a aquest dijous 2.570 casos de persones amb SARS-CoV-2 a les Balears, 39 més que aquest dimecres. Actualment a les Illes hi ha 200 casos de coronavirus actius, 35 més que ahir.

No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l'11 de maig, ha notificat 2.465 casos a Balears en el Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D'aquests casos comunicats, 2.135 corresponen a Mallorca, 113 a Menorca, 201 a Eivissa i 16 a Formentera.

D'altra banda, 2.140 persones s'han curat, quatre més que aquest dimecres. Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova per COVID-19 i l'acumulat a Balears és de 230 persones mortes per coronavirus.

Dades del Servei de Salut

El Servei de Salut, per part seva, informa que hi ha 323 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D'aquestes persones, hi ha 56 casos en atenció hospitalària -set en l'UCI- i 267 en Primària. Entre aquests casos s'inclouen persones amb infecció per COVID-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 52 persones hospitalitzades, sis de les quals estan en unitats de vigilància intensiva, i un total de 234 persones són seguides en el domicili per part del servei d'Atenció Primària.

A Menorca hi ha una persona ingressada a l'Hospital Mateu Orfila i 15 són ateses en el domicili per part de primària. Mentrestant, a Eivissa són tres les persones hospitalitzades -una en l'UCI-. A més, 14 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut, i quatre a Formentera.

Quant als professionals sanitaris, hi ha 73 que es troben en vigilància -51 a Mallorca, un a Menorca i 20 a Eivissa- i deu que tenen el contagi actiu, tots ells a Mallorca. En total, s'han notificat 369 casos entre el personal sanitari des que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de Balears han dut a terme 187.537 proves -145.691 PCR, 10.805 test ràpids d'anticossos i 31.041 serologies-.

Residències

Pel que fa a la situació a les residències de persones majors, els centres no han notificat cap contagi nou i actualment hi ha un resident positiu en coronavirus, 259 que han superat la infecció i 89 que han mort. A més, set treballadors han donat positiu en coronavirus. A les residències per a persones amb discapacitat no hi ha cap cas actiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris