cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
33°

El Consell de Menorca manté els requisits de coneixement de català per accedir a un lloc de feina públic

173953

El coordinador del PSM-Més per Menorca i conseller de Cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria, ha trobat necessari fer uns aclariments davant certes informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, arran de la modificació del Reglament d’usos lingüístics del Consell aprovada aquest dilluns. Diversos mitjans han donat a entendre que s’han rebaixat els requisits de coneixement de llengua catalana per accedir a un lloc de feina públic.

Segons ha explicat aquest dimecres Maria, el Consell de Menorca no ha fet cap rebaixa dels nivells de català requerits. «El que fa la modificació introduïda en el Reglament d’usos lingüístics (RUL) és únicament canviar el moment en què els aspirants han de presentar l’acreditació del nivell de català requerit», ha remarcat.

Fins ara, quan una persona es presentava a un procés de selecció, havia de demostrar en aquell mateix moment que estava en possessió del títol de català requerit. Molts aspirants provenen de fora de les Illes Balears, i desconeixen que certs títols requereixen d’una homologació: en no tenir-la, i no tenint temps de tramitar l’homologació en uns pocs dies, quedaven fora del procés de selecció. Amb la modificació introduïda, els aspirants han de presentar l’acreditació de nivell de català requerida per al lloc de treball al qual aspiren, però ho podran fer en el moment que siguin efectivament seleccionats, en un termini de vint dies.

El que sí s’ha introduït, apunta el conseller, a proposta dels sindicats representats al Consell, «però únicament per necessitats imperioses dels serveis d’atenció a persones dependents, és la possibilitat de contractar treballadors d’urgència per un temps determinat que no acreditin el nivell de català requerit per accedir a una plaça de treball al Consell». Aquesta modificació ve motivada per la situació en què s’ha trobat el Consell durant la crisi de la Covid-19: hi ha serveis d’atenció a persones dependents que, a causa d’afectació o de quarantena, s’han quedat sense el personal mínim necessari per a garantir l’atenció a aquestes persones. En aquest cas extrem, quan les borses del lloc de treball no estiguin creades o s’hagin exhaurit, i per tant s’hagi de recórrer al SOIB o a altres vies de provisió de treballadors, si de manera puntual els únics aspirants no tenen el nivell de català requerit, podran accedir a treballar pel període limitat d’urgència, sense adquirir cap dret per a la continuïtat de la seva feina.

Per altra banda, certes informacions han vinculat aquesta decisió a la sentència 634/2020 del Tribunal Suprem espanyol. Aquesta vinculació és totalment errònia. La modificació explicada s’ha fet per iniciativa del Consell de Menorca, justament per a donar resposta a una situació injusta que patien els aspirants d’altres territoris de l’àmbit lingüístic català. «Amb aquesta mesura s’afavoreix la circulació de treballadors públics entre territoris que comparteixen l’oficialitat de la llengua catalana, i reforcen la percepció de la unitat lingüística», ha destacat Maria.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 11 mesos

@ baderidiculum .- La teva feina et deu portar, oi que sí? Tú i els teus ... quinze? nicks, anant repartint negatius...
Ja t'ho faràs.
De moment, "parece que jode"... si els teus arguments son tant pobres com aquest.

Valoració:1menosmas
Per Gadellot, fa 11 mesos

I tu de que t' enrius, bambolarium?. Si la gadella solitaria ets tu.

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa 11 mesos

@Sebas

Estas más solo que la una...jajajajajaja

Valoració:0menosmas
Per aptituds plenes, fa 11 mesos

En qualsevol treball de cara al públic, el domini linguïstic és fonamental, un requisit indispensable. Qui no en tingui competències plenes que no es presenti en dites ocupacions. Sempre tendrà altres llocs de feina que no calgui tant domini d´idiomes.

Valoració:0menosmas
Per aptituds plenes, fa 11 mesos

En qualsevol treball de cara al públic, el domini linguïstic és fonamental, un requisit indispensable. Qui no en tingui competències plenes que no es presenti en dites ocupacions. Sempre tendrà altres llocs de feina que no calgui tant domini d´idiomes.

Valoració:2menosmas
Per La nostra llengua no se toca, fa 11 mesos

Només faltaria que perque quatre forasters remuguen, noltros anem perdent la nostra llengua, les nostres arrels i la nostra essência.
Si no se volen integrar que s'en vagin. Perque no deixarem que facin de les seves, per tal de fer se els amos i que els d'aqui acabem o expulsats, o a unes reserves que posarien als polígons industrials, a on estariem confinats de per vida i d'on no podriem sortir

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

Es fonamental !!!

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris