cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

L’IEE insta el Consell d'Eivissa a apostar pel català i a desistir de demanar que el seu coneixement sigui només un mèrit per accedir a l’oferta pública

L’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) deplora i rebutja que el Ple del Consell d'Eivissa aprovàs, el passat dia 17 de juliol, una proposta de resolució per demanar al Govern que modifiqui les condicions per a la contractació pública, de tal manera que acreditar el coneixement de la llengua catalana deixi de ser un requisit.

L’IEE considera que la defensa i la promoció de la llengua pròpia d'Eivissa i Formentera han d'estar sempre per sobre de qüestions conjunturals i dels vaivens polítics i econòmics, i que «facilitar els procediments de contractació de personal» no pot ser una excusa per rebaixar la consideració legal que es mereix la llengua territorial pitiüsa.
Segons l'article 6 de la Llei 3/1986, de 29 d'abril, de Normalització Lingüística a les Illes Balears: «El català, com a llengua pròpia de la comunitat autònoma de les Illes Balears, ho és també del Govern autònom, del Parlament i dels consells insulars i, en general, de l'administració pública, de l'administració local i de les corporacions i institucions públiques dependents de la comunitat autònoma».

«No és admissible, tant a les Pitiüses com a qualsevol lloc de les Illes, la contractació per part dels estaments públics de personal desconeixedor de les llengües oficials del territori», ha remarcat l'IEE. Per la qual cosa l’Institut considera lamentable que els dos grups que conformen l'equip de govern, un de l’oposició i una consellera no adscrita, aprofitin la difícil situació social, econòmica i sanitària actual per «fer passar per bona una mesura que encara afebliria més la situació de la llengua pròpia en la màxima institució eivissenca».

L’IEE anima el Consell d’Eivissa a dur a terme una «política decidida i valenta» de defensa, promoció i difusió de la llengua i cultura d'Eivissa.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa 11 mesos

Ha passat que Podemos ha fet costat a una proposta castellanitzadora presentada per Ciudadanos. Es PSOE hi ha votat en contra. De bon començament, Podemos a Eivissa no ha tengut clara sa defensa de sa llengua pròpia. A Mallorca i Menorca pareix que sí, però a ses Pitiüses no.

Valoració:7menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

@ Toni, Jo diria que entre tots ells i Ciudadanos inclosos, no hi ha cap diferencia en aquest assumpte. Tots van a la unidad nacional que tant ens perjudica a nosaltres.
Podemos ha demanat disculpes per una jugada premeditada així que, no enganyen a ningú i han quedat retratats. Ho hem de tenir en compte.

Valoració:8menosmas
Per Toni, fa 11 mesos

Podemos i Psoe són quasi tan dolents per a nosaltres com pp o vox.....alerta!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris