algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
22°

Jaume Alonso-Cuevillas: «Una vegada esgotada la via jurídica espanyola, durem el cas de Paula Rotger als tribunals europeus»

L'advocat i diputat a les Corts espanyoles Jaume Alonso-Cuevillas ha participat aquest divendres matí en la roda de premsa de presentació de la 'Setmana dels Drets Lingüístics', organitzada per l'OCB.

Jaume Alonso-Cuevillas és l'advocat que ha assumit la defensa de Paula Rotger, la qual va patir una discriminació lingüística a l'aeroport de Palma.

Jaume Alonso-Cuevillas ha explicat que «Paula Rotger va intentar exercir els seus drets lingüístics, uns drets que a l'Estat espanyol no són prou respectats, perquè el poder espanyol considera una anomalia que els ciutadans puguin parlar un idioma diferent del castellà». Alonso-Cuevillas també ha destacat que «tots els parlants de llengües minoritzades, en algun moment, ens hem vist afectats per aquesta manca de respecte als nostres drets, ni que sigui perquè hem hagut de canviar de llengua». Que en el cas de Paula Rotger, una vegada esgotada la via dels tribunals espanyols, «s'ha obert la porta per poder anar als tribunals europeus».

Finalment, el jurista i diputat ha explicat que el Relator Especial de les Nacions Unides sobre Drets Humans, en el seu darrer 'report', ha destacat la manca de respecte de l'Estat espanyol amb els drets lingüístics dels parlants de llengües oficials distintes a la castellana, en l'àmbit jurídic. Igualment, el 'report' valora molt positivament el sistema educatiu de Catalunya i demana més respecte als drets dels parlants de català i de les altres llengües oficials diferents de la castellana.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya Insular, fa 11 mesos

Qüestió de llengua: En aquest cas, "esgotada" o "exhaurida"?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris