algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

ITV de Palma: intenta demanar cita tres vegades en català i no se'n surt... a la quarta, en castellà, l'atenen correctament

La passada setmana un ciutadà va fer ús del servei telefònic per demanar cita per passar la revisió de la ITV a Palma i quan es va dirigir a la seva interlocutora, aquest li va respondre «no entiendo el mallorquín», tot i que la frase que havia pronunciat era: «voldria demanar una cita per la ITV».

Quan el ciutadà va demanar si el podia atendré algú que l'entengués la resposta va ser que telefonàs al cap d'una estona a veure si tenia més sort.

«Jo li vaig dir que no entenia per què se m'havia de discriminar per aquest fet. Em respon que no se'm discrimina. Jo li dic que si he de tornar a telefonar per poder ser atès en català és una discriminació» explica el ciutadà.

Al cap d'uns minuts el ciutadà va torna telefonar: «Em torna a contestar la mateixa senyora. I tot just dic 'bon dia' ja hem diu de bellnou: 'no entiendo el mallorquin'. Li dic que ja m'ha atès abans, cosa que ja sap, i que pensava que ara podria ser atès en català».

El ciutadà va fer una tercera telefonada que tampoc no va ser atesa correctament ja que li varen posar tot tipus d'excuses 'informàtiques'...

Finalment em va fer una quarta telefonada, en aquesta ocasió va optar per parlar tot el temps en castellà i així va poder comprovar que, efectivament, les anteriors tres vegades hi havia hagut una discriminació deliberada, ja que en aquesta ocasió va poder fer les gestions sense cap problema ni cap impediment..

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Fora renegats, fa 5 mesos

Per Au idò, el que es increible és que Mallorca estigui farcida de renegats i gonelles que predeguen la seva pròpia llengua. La ITV depen del Consell de Mallorca i estan obligats a atendre en la llengua pròpia, el català. Això que en deis espanyol, no és cap idioma, et deus referir al "castellano", idioma d'España=Castilla, per tant una llengua foratera per els mallorquins!!!!

Valoració:0menosmas
Per mallorquí, fa 11 mesos

INTURELAPLE

Valoració:-2menosmas
Per ., fa 11 mesos

A aquest que firma com transcriptor:

Manco transcriure i més fer feina. Enfonyar tets d'uns altres heu sap fer fins i tot una moneia de dos mesos.

Valoració:-4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 11 mesos

«Com havia de ser la nostra revista? L’acord fou unànime: la nostra revista seria oberta a tothom, a tots els corrents estètics i a tot Catalunya (aleshores no dèiem “Països Catalans”, sinó Catalunya i prou. Per a nosaltres, tan Catalunya era Barcelona, com Alcoi, com Ciutat, com Lleida o com Perpinyà; i com que no significàvem res, ni érem cap força ni cap perill, ningú no hi tenia res a dir)». Josep Maria Llompart (Latitud 39, agost de 1981). L’article es refereix al naixement, l’any 1952, de la revista Raixa.


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 11 mesos

Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 11 mesos

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981


Per anar bé necessitaríem un sol president de la Generalitat per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President de la Generalitat hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.

http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 11 mesos

«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments». Antoni Salvà (1932)


http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 11 mesos

«Catalans conscients, oïu-me: les Mallorques són catalanes. Per amor a la veritat, per deler de justícia, per la fretura d’alliberació que havem, ens cal reintegrar, incorporar al llinatge de Catalunya, les Balears, les illes volgudes, que no són ni poden ésser colònies ni possessió d’altres pobles, car són la pròpia substància, la pròpia sang, de la Catalunya malaurada, de la Catalunya triomfadora. (…) És, doncs, Catalunya una nacionalitat; serà una nació, un Estat. Ara bé, la nacionalitat catalana no es limita al Principat de Catalunya; s’estén, a més, per les terres del Rosselló, Cerdanya i Conflent; per les encontrades de la Ribagorça i el Pallars; per les muntanyes lliures d’Andorra; pels vergers de València i per les blaves i assolellades illes Balears».Pere Oliver i Domenge (1916)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa 11 mesos

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a 'tota la Catalunya' com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:1menosmas
Per transcriptor ||*||, fa 11 mesos

«¿Som catalans els mallorquins? Qui el negarà, aqueix fet, en no ser un ignorant presumit? Sols una ignorància supina explica que hi hagi pogut haver un periòdic que tractàs de posar en ridícul això dels catalans de Mallorca. El malanat autor hauria fet molt bé d’estudiar una mica lo que s’atreví a ridiculitzar. (…) La nostra nacionalitat és la catalana." Antoni Maria Alcover (1909)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris