cielo claro
  • Màx: 34°
  • Mín: 23°
34°

La papallona sageta petita és present a s'Albufera de Mallorca

La papallona sageta petita és present a s'Albufera de Mallorca.

CAIB

El personal del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca i de l'Associació Espanyola per a la Protecció de les Papallones i el seu Medi, ZERYNTHIA, han trobat un exemplar de la papallona sageta petita (Gegenes pumilio) dins l'àmbit d'aquesta zona humida. Es tracta d'una de les espècies més escasses i desconegudes, i, fins al moment, s'havia detectat molt poques vegades a escala estatal, sempre a les Illes Balears.

Tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, ambdós organismes han iniciat un estudi per tal d'investigar la biologia i l'ecologia de l'espècie amb l'objectiu de fer passes encaminades a la seva gestió i conservació dins aquest espai natural protegit. Durant el treball de camp han trobat un únic exemplar femella al sud de s'Albufera de Mallorca, la qual cosa permet confirmar la seva presència i l'escassetat d'aquesta espècie.

Així, els experts han realitzat tres jornades de mostreig i formació teòrica i pràctica a un equip de deu persones, entre els quals s'hi troben naturalistes i col·laboradors habituals del parc. L'objectiu és que, a partir d'enguany, aquest equip de persones comenci a cercar aquesta espècie de manera més exhaustiva en el parc natural.

La sageta petita és una espècie de papallona diürna que es distribueix pel Mediterrani, Àfrica i el sud d'Àsia. Tot i això la seva presència és molt escassa a la part occidental. De les 234 espècies de papallones diürnes existents a l'Estat i a les Illes Balears, aquesta és l'única que, per ara, només s'ha trobat a Mallorca.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No serà la que se'm menja els geranis?, fa 11 mesos

No serà la p, papallona que se'm menja els geranis?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris