nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

El centre de salut Camp Redó «vol deixar clar» el «total i absolut respecte» a les persones que utilitzin el català

«El centre de salut Camp Redó vol deixar clar, més enllà d'incidents puntuals pendents d'aclarir internament, la seva postura com a centre de total i absolut respecte a les persones d'utilitzar el català com llengua d'expressió a les Illes Balears». Aquest és el missatge textual que han publicat, a les seves xarxes, la direcció i també els treballadors del centre de salut on aquest dimecres es va registrar un greu cas de discriminació lingüística.

Un pacient va denunciar que «he anat a fer-me una prova PCR al Centre de Salut del Camp Redó de Palma i he estat víctima d'un cas de discriminació lingüística. Quan he entrat a la consulta i una infermera m'ha començat a demanar quins símptomes tenia, jo li he contestat en català i ella m'ha dit que ho fes en espanyol. Jo li he dit amb un to molest: 'bueno, si no hay más remedio...'. En aquest moment, la companya, m'ha començat a dir que era un irrespectuós i una persona tancada, que vivim a Espanya i que 'viva España!'».

La víctima de la discriminació també va explicar que «li he explicat educadament que qualsevol mallorquí té dret a expressar-se en català a la sanitat pública i que en cap moment la meva intenció era incomodar l'altra infermera, que acaba d'arribar a l'illa (cosa que jo no sabia...)»

Aleshores la infermera més agressiva també va donar la seva opinió filològica: «no xerram català, xerram mallorquí» i va arribar a dir al pacient que no el volien atendre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jo mateix, fa 9 mesos

Es centre de salut el que ha de fer es expedientar a aquesta gent i donar exemple. PUTES MALLORQUINS RENEGATS, SOU PITJOR QUE ES FORASTERS. Si hagués estat al reves, ja tindrien darrera a tota sa premsa forastera i a sa guarda d'estorbats demanant dimissions

Valoració:4menosmas
Per Pobleret, fa 9 mesos

Ni un pas enrera en la defensa de la nostra llengua i el dret a fer-ne ús. I aquesta senyora el que hauria de fer es atendre bé als pacientes que es la seva obligació i no fer de fiscal lingual. Si ha maltractat al pacient ( pel motiu que sigui ) denúncia a sanitat.

Valoració:12menosmas
Per sebastià, fa 9 mesos

Per poguer estar ben segurs de que "no van més enllà d'incidents puntuals pendents d'aclarir internament", convindria fer la queixa per escrit, reclamació i d'aquesta manera ja no hi ha més interpretació que la que consta, sempre pensant en la bona intenció, de la que ara públicament fan honor.
I el seguiment de si son "puntuals" o repetitius també quedaria més clar.

Valoració:11menosmas
Per Tenim dret a saber, fa 9 mesos

Diuen que és un assumpte intern, però no és veritat Perque tota vegada que s'ha maltractat a un persona usuària del seu servei sense que aquesta fes res mal fet o il.legal, només per ser de Mallorca i parlar Català, se converteix en un problema de tots. Per tant, tenim dret a saber si se li ha obert un expedient disciplinari per falta greu, o si pel contrari se l'ha felicitada.

Valoració:20menosmas
Per Joan, fa 9 mesos

Fals! Idò com ha passat aquest fet?

Valoració:9menosmas
Per Es Foraster, fa 9 mesos

Tot això és molt preocupant, perquè amb s'excusa d'estar en contra des català, en realitat lo que se vol és imposar sa llengua de s'imperi castellà inclús per damunt des balear. És una vertadera llàstima, perquè totes dues llengües poden conviure perfectament, només s'han de respectar.

Valoració:14menosmas
Per Pepeta, fa 9 mesos

Me sembla molt correcte la resposta del centre.
Però no podem deixar passar aquestes agressions lingüístiques que ens fan a Mallorca.
Si

Valoració:17menosmas
Per Bono, bono..., fa 9 mesos

Vol dir? Bé, potser idò la conselleria tornarà a posar el requisit de català, una conselleria que seguit seguit incompleix la normativa lingüística. No és l'única institució.

Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris