algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

ARCA sol·licita a l'Ajuntament de Pollença reubicar una exposició d'escultures

L'Associació per a la Revitalització de Centres Antics de Palma (ARCA) ha sol·licitat a l'Ajuntament de Pollença que cerqui un nou lloc per a una exposició temporal d'escultures.

En un comunicat, l'entitat ha assegurat que el Consistori té previst inaugurar aquest cap de setmana una exposició temporal d'escultures, a l'escalinata del Calvari, «fent malbé el seu paviment, ja que aquestes han estat aferrades a terra amb perforació».

ARCA ha insistit que l'escalinata del Calvari de Pollença és un element que s'inclou en el Catàleg de Patrimoni de l'Ajuntament, «i el seu grau de protecció impedeix que es puguin perforar els escalons».

Per aquest motiu, ha assenyalat que l'Ajuntament «incompleix la seva pròpia normativa, fent malbé i alterant un bé cultural de referència, no tan sols a la localitat, sinó a Mallorca».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per madona, fa 12 mesos

Com pollencina que som vull defensar aquesta exposició d'escultures fantàstiques de Joan Bennassar. Sí, pareix esser que s'ha fet un foradet prim i llarg als esglaons per tal d'aguantar les escultures. Però, quan es treguin, es pot tornar omplir. Crec que ARCA defensa només el que li convé i que a la nostra Illa hi ha molts de desastres que mai no ha atacat. A més resulta que l'Escalonada del Calvari no no forma part de Patrimoni.

Valoració:2menosmas
Per @pancuit, fa 12 mesos

Apreciat pancuit: tenc coses més importants a fer avui que defensar el meu comentari de les teves bastes tergiversacions. Bon dia.

Valoració:-4menosmas
Per Vergonya!, fa 12 mesos

@Bernhard. Només deim el que ha fet. I per justificar la seva.conservació li va adjuducar.dos estils artístics i arquitectònics que evidentment no li pertanyen cap dels dos.
Posant se de part, sense tenir base per fer ho, als franquistes volen que se conservi el Nyarro, però que ells van fer tomar un monument modernista catalogat i emblemàtic de Palma, fent cas omís als informes tècnics, van signar la seva pròpia acta d'insolvència en coneixements artístics i patrimonials i ara han de callar.

Valoració:4menosmas
Per pancuit, fa 12 mesos

@Bernthard: El que es despren del que dius és que poses en dubte que el nab de Sa Feixina sigui un monument feixista, tot i que sabem qui el va inaugurar. El que no pots negar es que Arca n´ha exaltat els seus valors artistics quan és un birro descomunal, ho miris com ho miris. No fa falta estar ben informat per apreciar l´art, basta tenir un mínim de sensibilitat i bon gust.

Valoració:4menosmas
Per Bernhard, fa 12 mesos

Home, dir que ARCA exaltat monuments feixistes és una inexactitud, per no dir una paraula més forta. Ens hauríem d'informar una mica més.

Valoració:-9menosmas
Per pancuit, fa 12 mesos

El dia que demanin reubicar el nyarro de Sa Faixina (el poden repartir a trocets a tothom que li fagi falta, fatxes vui dir), llavors creuré que son gent seriosa. De moment...

Valoració:8menosmas
Per P, fa 12 mesos

El dia que ARCA demani perdo i deixi de exaltar monuments feixistes com Sa Faixina podra anar donant lliçons,mentrestant que estiguin calladets.

Valoració:10menosmas
Per I qui és ARCA per donar ordres, fa 12 mesos

Aquests feren retirar una escultura de Lorenzo Quinn perque "no conjuntava amb es Baluart de Sant Pere", però en canvi no volen que se toqui el nyarro feixista de Sa Feixiba.
No s'els ha de fer massa cas.

Valoració:9menosmas
Per No?, fa 12 mesos

Per què no demanen a la ciutadania si volen o no les escultures? Potser preferirien una altra cosa...

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris