nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
21°

L'ASM demana una reunió a Aina Calvo per parlar sobre les agressions lingüístiques

http://www.elpunt.cat

GRUP EL PUNT

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca ha sol·licitat una entrevista a la delegada del Govern espanyol, Aina Calvo, arran de l'onada d'agressions lingüístiques que han patit els catalanoparlants aquests darrers dies i que han arribat a motivar una nota de la Direcció General de Política Lingüística on recorda que atendrà els ciutadans afectats.

Segons han informat des de l'ASM, s'incidirà especialment en el cas dels feixistes que els passats dies 29 i 30 de juny varen circular per Manacor exhibint simbologia d'extrema dreta i varen irrompre a oficines i comerços, intimidant, insultant i amb l'únic objectiu de fer parlar en castellà. «Volem saber si la comissaria de la policia espanyola a Manacor ha fet cap intervenció, a fi que els feixistes no se sentin impunes i no passin de les agressions verbals a les físiques».

Així mateix, reclamaran que el cap de l'Estat espanyol, Felipe VI de Borbón, faci una declaració institucional per «instar els castellanoparlants a respectar la llengua pròpia de Mallorca». «Mentre aquesta declaració no arribi, el considerarem responsable directe de les agressions i vexacions de què puguem ser objecte per part dels supremacistes espanyols».

«L'ASM té per objectiu inequívoc la independència de Mallorca, però mentre estiguem sota mandat de Madrid exigirem que els representants de l'Estat espanyol, que viuen dels nostres imposts, compleixin les seves obligacions, entre altres la protecció dels nostres drets lingüístics i identitaris», han finalitzat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 12 mesos

Estic molt d'acord amb en Tià de que el llibre de reclamacions és una arma molt "convincent", juntament amb la determinació decidida amb què ens fem valer.
I segonament, amb que les dones generalment saben fer valer els nostres drets més decididament, tot i que amb alguns amics, he viscut molt bones anècdotes veient com s'implicaven. Es molt encoratjador.

Valoració:8menosmas
Per balmany, fa 12 mesos

La mutación de las especies, ¿existe o son creencias mías?

Valoració:-13menosmas
Per català, fa 12 mesos

Jo parlant sempre català i remarcant el que faci falta, el 99% sempre de casos sempre ha funcionat i ens hem entès. I no he amollat ni una castellanada.
No hem de cedir ni una micra, si no alguns colons ganduls se´ns pujaran a l´esquena.
En qüestions de llengua, no hem de cedir ni una micra.

Valoració:16menosmas
Per Tià, fa 12 mesos


Ho trob molt bé, però no hi confii gaire.

A mi, que en tota ma vida només he tengut tres topades lingüístiques, en dues m'ha rutlat molt bé, quan la cambrera se'm volia imposar, demanar el llibre de reclamacions: tot d'una les agressores han mudat de cantet. "No se Ponga así, que yo le entiendo..." (primer m'havia llançat un "No le entiendo"). Quan he insistit, totes dues, en un i altre cas, han començat a plorinyar: "Que me va a buscar la ruïna",,, etc."

Una altra vegada, amb dos forasters joves, la topada va esser més greu. Sortosament, passaven dos municipals molt nostres, molt del país, i els dos animals varen acabar arrestats perquè es varen encarar amb l'autoritat.

Amigues, amics, de les herbes molles se'n torquen el cul, i els mallorquins tendim a esser molls (no sempre, però).Si no miram per nosaltres nosaltres mateixos, qui hi mirarà? Els polítics? En dubt: ells tenen uns altres interessos que els aconsellen d'esser servils.

De tota manera, hi vull insistir: tres vegades mai he tengut topades per mor de la llengua. Altrament, sempre vaig alerta a esser amable i això, sempre, em situa en una posició de superioritat que, llevat casos, escassos, evita tendències agressives a l'espanyola.

I, last but not least. Heu reparat que una gran part, per no dir la majoria, de les persones que saben valers els propis drets són dones? Doncs, preniu llum de na Pastora.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris