algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
28°

Divisió d'opinions entre els nostres lectors sobre el futur de l'estàtua de Juníper Serra a Palma

Divisió d'opinions entre els nostres lectors sobre el futur de l'estàtua de Juníper Serra a Palma.

dBalears/Arxiu

La setmana passada van engegar des de dBalears una enquesta amb la pregunta 'Què s'ha de fer amb l'estàtua de Juníper Serra i el jove californià, situada a la plaça Sant Francesc de Palma?'.

Més de 400 lectors han participat en l'enquesta i les opinions han estat dividides. Així el 44.75% ha considerat que l'estàtua s'ha de deixar talment com està, mentre un 36.3% creu que s'ha de dur a un museu i contextualitzar-la.

D'altra banda, 11.19% ha contestat que l'estàtua s'ha de retirar i fondre, mentre un 7.76% creu que s'ha de fer una consulta popular vinculant sobre el seu futur. Sigui com vulgui, la polèmica continua oberta.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No hauriem de fer cas a srgons qui, fa 12 mesos

No hauriem de fer tan de cas dels actes vandàlics de quatre nouvinguts incults, als que han secundat els betzols de sempre, que se dediquen a fer renou en contra de la
Història i de la Cultura, sense abans tenir el bon gust d'informar se.
Si per aquests beneits hem de tomar els pocs monuments que tenim, a Palma només quedara el nyarro feixista de Sa Feixina.

Valoració:1menosmas
Per Pichonsito, fa 12 mesos

Aquest Tipo no era de Petra, ido s’estatua cap a Petra i un puesto més per aparcar. Anirà bé per deixar es nins a San francisco!!!

Valoració:0menosmas
Per barrī, fa 12 mesos

Que comencin per Sa Faixina.

Valoració:6menosmas
Per barrī, fa 12 mesos

Que comencin per esbucar el monument de Sa Feixina.

Valoració:6menosmas
Per Ensenyat, fa 12 mesos

Més que una divisió d'opinions, sembla clar que els lectors prefereixen que l'estàtua romangui aquí on està.
Els ciutadans, ja no es deixen influenciar pels greus esdeveniments dels EUA i prefereixen saber la veritat sobre l'ocorregut per les tropes espanyoles que no la d'un frare que va demanar al seu pare l'arada per a portar-la-hi a Amèrica.

Valoració:4menosmas
Per La opinió és com el c1l, que tothom en té un., fa 12 mesos

Hi ha aspectes culturals i fets del passat que no depenen del que opina la majoria, si no de fets històrics, com pot ser si Juníper Serra va ser un protector dels indis o, com ara diuen algúns, un genocida. O si a les lles Balears se parla el Català o una llengua extranya, de la que mai abans haviem sentit parlar ne anomenada Bâlèá, d'origen eslau-occità. o si Cristòfor Colom va ser un esclavista i no el descibridor d'Amèrica, com fins ara ens havien ensenyat.
Hi ha aspectes de la nostra Història i de la nostea cultura que no son opinións, si no que son fets històrics i lingüístics i què, agradi o no agradi, s'han de respectar.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris