algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 22°
26°

Santiago demana, en una carta escrita en castellà, una reunió a Iglesias i Escrivá per parlar de les qüestions socials que els afecten més enllà de la Covid-19

CAIB

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha enviat una carta aquesta setmana al vicepresident de Drets Socials, Pablo Iglesias, i una altra al ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, per sol·licitar-los una reunió bilateral per tractar totes aquelles qüestions de la Conselleria que afecten també a les competències de les dues carteres ministerials. Santiago, especifica a la missiva, escrita en castellà, que no té res a dir si les trobades són telemàtiques.

En el cas de la carta que adreça a Iglesias, Santiago li proposa que, més enllà de les qüestions derivades per la crisi sanitària de la Covid-19, es tracti «la modificació del decret que marca com s'ha de fer la valoració de discapacitat per unificar criteris amb la de dependència».

Santiago dedica un apartat a qüestions referents a la dependència. Demana que es «recuperi el finançament mitjançant el nivell acordat que establia que l'aportació de l'Estat havia de ser igual al de la comunitat autònoma i que va suspendre el Govern Rajoy l'any 2012».

A més, considera oportú «que es modifiqui el decret que regula les prestacions de Dependència i que es revisi la llei perquè la prestació econòmica de l'assistent personal es pugui oferir també com a servei».

En aquest apartat, la consellera també proposa modificar la regulació del Programa Individual d'Atenció (PIA) perquè pugui compatibilitzar diferents prestacions a l'entorn que afavoreixin la permanència de les persones amb dependència en el seu domicili i el pla d'equipaments cofinançats.

Dintre de les competències que té la vicepresidència de Drets Socials hi ha les d'infància i adolescència. És per aquest motiu que Santiago proposa que s'obri el debat sobre la necessitat de «revisar la llei de responsabilitat penal del menor per modificar o no el tram d'edat en què es pot estar a un centre socioeducatiu».

La consellera troba que s'ha de posar damunt la taula la regulació dels MENAS. Considera que se'ls ha d'oferir «alternatives de protecció adaptades i diferenciades de la resta de situacions habituals i, per facilitar la integració d'aquests menors, veu òptim que als 18 anys no només rebin el permís de residència sinó també el de treball». Explica que pels joves és molt difícil aconseguir un primer contracte laboral d'un any complet que és la condició que s'exigeix als MENAS per poder accedir al món laboral i tenir un permís de feina.

Finalment, Santiago demana Iglesias que es reflexioni sobre els «indicadors de distribució del pressupost assignat anualment en el pla de prestacions bàsiques i que s'actualitzin les dades».

A la carta enviada al ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Santiago explica a Escrivá que ara que ja és una realitat l'Ingrés Mínim Vital, més enllà de tractar la seva implementació i la col·laboració interinstitucional, també voldria parlar amb ell sobre «la necessitat de recuperar el nivell de finançament per a la gestió de les pensions no contributives (PNC) que els darrers anys s'ha reduït d'una manera notable». Concretament, les Illes Balears han passat de percebre 380.000 euros a l'any a 3.800 euros, sense cap mena de justificació.

En aquest apartat, la consellera proposa que s'excloguin les rentes socials i les rentes mínimes del còmput de rentes i ingressos a l'efecte de determinar el dret a la PNC.

Finalment, d'acord amb les competències de migracions que té el ministeri d'Escrivá, Santiago també li demana, com ha fet a Iglesias, que es faciliti el permís de treball als MENAS quan compleixin els 18 anys.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per a la creguda guapis, fa 12 mesos

Els fiscals de l´estat bé que qualcun testimoni i un cert fiscal portà el Fairy en el judici. Un element d´acusació no es pot menystenir, al menys segons la fiscalia del cas. Per tant, deu ser un element molt perillós i de tinença ilegal, oi ?
Els fatxes l´han de tenir vetat en sa casa, per lògica constitucional de pain.

Valoració:0menosmas
Per Uuiiii, fa 12 mesos

@la hermossi : dius xuminades a un atestat de la GC descrivint com els catalufos tiraven fairy per fer-los relliscar?. Oi, oi, oiiiii!

Valoració:1menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 12 mesos

@ uep !,
El Fairy? En serio?
Crees que la gente aún piensa en esas chuminadas?.

Valoració:-3menosmas
Per uep !, fa 12 mesos

Molts independentistes tenem es Fairy a ca nostra, o sigui que som es terror des fatxes franquistes. Tenem sort de que en fernandes està de clausura purgant sos pecats i fora de servei.

Valoració:4menosmas
Per La lluna i el dit, fa 12 mesos

@Balmany: Anomenes l'estulícia, però deu ser la teva, que no has entès res, si és que t'has dignat a llegir l'article.
A aquestes altures, resulta que t'haurem d'ensenyar perque serveixen els signes ortogràfics.

Valoració:4menosmas
Per balmany, fa 12 mesos

Que me digan dónde está la anomalía, el problema, la noticia etc. etc.

Me parece increíble que la estulticia llegue a esos extremos, si los del Baleares tienen un periódico que lleva 127 años editando en español y los tíos callan como tumbas.

Coherencia total.

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris