algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

La filla de Manuel Marchena exerceix de Fiscal d'Eivissa, el càrrec creat expressament per a ella

Sofía Marchena Perea, filla del magistrat del Tribunal Suprem (TS) Manuel Marchena, jaexerceix com a advocada fiscal de la Fiscalia d'Àrea d'Eivissa, càrrec que va jurar el juny de l'any passat, davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), en un acte presidit pel seu president Antonio J. Terrasa; membres de la Sala de Govern de l'alt tribunal; el fiscal superior, Bartomeu Barceló, i el tinent fiscal de Balears, Ladislao Roig.

El camí de Marchena filla al seu actual lloc ha estat ple d'irregularitats i tractes de favor que inclou canvis de nota i la creació d'una plaça especialment per a ella. Ja fa mesos que el digital ElDiario.es, en diversos articles de la periodista Elisa Beni, ha explicat l'escàndol.

Sofía Marchena va fer les oposicions a la carrera judicial i va aprovar amb nota. En el moment de triar plaça, va haver de triar entre l'Escola Judicial (a Barcelona), on es formen els jutges, i el Centre d'Estudis Jurídics (a Madrid), on es formen els fiscals. Aquesta decisió, una vegada presa, no té tornada enrere. El reglament diu a més que, si per la raó que fos, un alumne no superàs el primer curs d'aquestes escoles, repetiria curs amb els membres de la promoció següent. Sofía Marchena, a causa d'una malaltia, va haver d'abandonar l'Escola Judicial.

L'any següent, en lloc reincorporar-se a l'Escola Judicial per a ser jutgessa, es va reincorporar a Madrid i ha esdevingut fiscal gràcies a una decisió irregular del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que va canviar la seva nota, sense donar cap explicació i va crear la plaça de Fiscal d'Eivissa expressament per a ella i que se suma a les 35 places ja creades.

L'Associació de juristes pels drets civils 'Atenes', va denunciar aquesta assignació «fraudulenta» duta a terme per la Comissió Permanent del CGPJ amb la col·laboració necessària de la directora de l’Escola Judicial, la magistrada Gema Espinosa. En concret, en la querella es denunciava un tracte de favor amb l’alumna Sofía Marchena, que «va ser reassignada, en una decisió sense precedents, com a fiscal en una plaça creada només per a ella i amb un canvi de nota no justificat.

El passat novembre el tinent fiscal del Tribunal Suprem, Luis Navajas Ramos, va sol·licitar que s’arxivàs la querella interposada per l’Associació Atenes contra el CGPJ i contra la directora de l’Escola Judicial, Gema Espinosa Comte, que està csada amb el jutge, Pablo Llarena . Davant d’aquesta circumstància, el col·lectiu de juristes va presentar una denúncia davant la Fiscalia Anticorrupció contra el fiscal Navajas en considerar que estaria cometent un «delicte d’omissió del deure de perseguir delictes» en renunciar a exercir accions penals per esclarir la citada adjudicació «irregular».

Finalment, el Tribunal Suprem va rebutjar la querella considerant que no tenia base legal i que l’associació podria estar cometent un «abús processal» i per tant, podria estar sancionat amb 6.000 €. Davant la resolució, Atenes va presentar un recurs de súplica, en el que s’ofereix arguments jurídics que justifiquen la querella.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jose antonio, fa 12 mesos

Tota aquesta gent haurien de desapareixer de la juficatura i començar de nou.
Son uns pocavergonyes i uns estòmegs agraits.
Aquesta enxufada per tota la direcciò corrupte de la judicatura al mes alt nivell.

Valoració:2menosmas
Per @balmany, fa 12 mesos

Els que insultau i vos amagau darrera del teclat sou tu i l'altre fatxa, que també se passa el dia molestant i robant els noms a ka gent.
Perô no vos faceu il.lusions d'estar a l'anonimat, perque la majoria ja sabem qui. sou.
Jo no entenc com aquest digital permet que aquesta gent maleducada i antidemocràtica l' embruti dia si i dia també i a totes hores. perque acceptar los i acceptar tot aquest mal rollo i violència en els escrits, no fa cap bé a aquesta publicació.

Valoració:0menosmas
Per ,,,,,,,,,, fa 12 mesos

@balmany: Es te de ser molt cínic per aconsellar accions judicials contra els mateixos que jutgen."perro no come perro"

Valoració:8menosmas
Per Escorpí, fa 12 mesos

No podem permetre que exerceixi als Països Catalans per ser filla de qui és filla. Així de senzill.

Valoració:10menosmas
Per Duralex, fa 12 mesos

Que no llegeixes la noticia, malpany? Si tota una associacio de juristes l' unic que va aconseguir va ser una amenaça de multa de 6.000€, imagina les possibilitats d'un particular. Aqui, el missatge clar es " ojo con meneallo", i punt.

Valoració:10menosmas
Per sebastià, fa 12 mesos

En Bla, bla, bla i el seu teclat màgic, ens ha dit el que ja sabem que no cal fer.
Jo encara busco "Justicia Española" fins i tot amb el nom d'origen, i em surt #Error 404.
Mireu quina definició hi ha per aquest error... la clava.

Valoració:6menosmas
Per balmany, fa 12 mesos

Menos insultos, menos esconderse detrás de un teclado. Si tenéis la seguridad que esta señora ha prevaricado o está donde, presuntamente, no debería, lo que procede es empezar las acciones judiciales pertinentes. No haréis nada, Sois como esos pajarracos que cacarean en un sitio y ponen los huevos en otro.

Tú, Barrufet eres el espejo de lo que digo. Mucha literatura, mucho papeleo, mucha memoria a beneficio de inventario, pero quietecito. Por cierto, ¿cuándo te largas?

Bla, bla, bla.

Valoració:-17menosmas
Per t, fa 12 mesos

la justícia...del ocupant¡¡¡

Valoració:13menosmas
Per tal com raja, fa 12 mesos

la camorra és eÑa S.L. pluripersonal.

Valoració:14menosmas
Per barrufet, fa 12 mesos

-Aquest es el verdader govern d´Espanya, la Fiscalian general del Estat, la judicatura a nivel superior, (tribunal Suprem, Tribunal Constitucional),...…. aquets son es que realment mouen els fils que governen el pais (i posiblement part de les forçes de seguretat del Estat no controlades per els governs de turno i en perfecta armonía i unitat d´acció en defensa del ordre amb la judicatura al més alt nivel)
-Ni tan sols els diferents governs que s´alternen (siguin del color que siguin) poden fer res devant
d´aquest conglomerat de poder, interessos e influéncies que dominen i practiquen entre élls i que fant servir quan els hi convé sence que els governants de turno puguin fer casi res.
- Com botó de mostre no més heu de veure el que va pasar en la sentencia del TC en relació al Estatut de Catalunya el 2010 que el varen tombá a pesar de que convenientment modificat perqué pogués pasar el "filtre" del Congres de Diputats s´el varen carregar a pesar de ser aprovat per el Parlameent Español, ser refrendat posteriorment a Catalunya a través de referéndum i publicat en el BOE tras la corresponent signatura del del Rey, (en lo cual va pasar a ser Lley Orgánica).
-Dons ni siquiera així va servir de res,.... sempre recordaré l´imatge de 4 dels magistrats que varen participar en la votació (al dia siguent) en una plaça de braus (algún d´ells con sombrero andalús i puro en ristre) fumant i disfrutant de una "corrida de toros" ….(a mí s´en va remoure l´estomac) sence adonarse de les repercusións que a la llarga el seu veredicte tindría per Catalunya amb el creixement imparable del indepentdentisme (quant practicament ningú pensabe amb aixó)
-No es extrany dons que molte gent vulgui fotre al camp d´aquesta forma d´Estat.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris