lluvia ligera
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
26°

UGT amenaça amb interposar futures denúncies contra Educació «segons com transcorrin els fets»

El sindicat UGT es va aixecar aquest dimarts de la Mesa Sectorial d'Educació davant «la falta de negociació» del conseller Martí March, i ha assegurat aquest dimecres que es reserva el dret a interposar futures denúncies «en vista de com transcorrin els fets». Segons ha recordat UGT aquest dimecres, tots els sindicats a excepció de CCOO es varen aixecar de la reunió considerant que l'administració no garantia el dret a la negociació col·lectiva.

Així, han criticat que la Conselleria únicament els proporcionés un document «una hora abans de la reunió i sense cap possibilitat de negociar cap mesura». A més, «es va fer una roda de premsa anterior a la Taula Sectorial d'Educació donant un marge de 48 hores per a fer aportacions». Segons UGT, no s'han tengut en compte les reivindicacions de les organitzacions sindicals i, encara que el conseller assegura que no hi haurà retallades, consideren que es reduirà el nombre de places. A més, «tampoc hi ha hagut cap Mesa referent a les quotes del professorat», han afegit.

El sindicat ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ja va admetre a tràmit el recurs d'UGT contra l'actuació de la Conselleria en la fase 3 de la desescalada de l'estat d'alarma per vulneració del dret a la negociació col·lectiva. En aquest sentit, han insistit que no descarten interposar futures denúncies. Segons la seva opinió, les comissions no han estat «veritables òrgans de negociació i no han tingut en compte les seves reivindicacions».

Per tot això, UGT ha assegurat que, «si continua aquesta falta de negociació col·lectiva», a part de les mesures judicials no descarten tampoc dur a terme actes de protesta, si bé «de moment» han apel·lat a la unitat de les forces sindicals per a vetllar perquè hi hagi una negociació real. Finalment, han reivindicat que la tornada al curs escolar es faci «amb les màximes garanties sanitàries per a alumnes, pares, personal docent i no docent adscrit en els centres per a evitar que els centres siguin un focus de contagi».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 12 mesos

La actitud sectaria, desafiante y claramente coactiva de cierto sector del profesorado (bastante amplio, por desgracia) y sus sindicatos de corte quasi mafioso en esta Comunidad es vergonzosa.

No entiendo la tolerancia y la sumisión que las instituciones de Baleares asumen siempre frente a las amenazas de estos individuos.

Y si me dijeras que son la élite del sector y que su trabajo hace de nuestros hijos personas eficazmente instruidas y preparadas sobradamente, podría entenderlo un poco.

Pero es que, encima, sus resultados son lamentables.

De pena.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris