nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

El coronel de la Guàrdia Civil trasllada al president de l'OCB el seu «compromís» amb els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears

172093

El coronel en cap de zona de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera, ha confirmat al president de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, que la «Zona de la Guàrdia Civil de les Illes Balears promou el més absolut respecte i sensibilitat cap al dret d'ús de les llengües oficials d'aquesta Comunitat Autònoma».

Josep de Luis va denunciar un cas de discriminació lingüística pels fets succeïts a la caserna de la Guàrdia Civil d'Inca, el passat 10 d'abril, quan va voler presentar una documentació escrita en la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana, i l'agent que l'havia de rebre (TIP C46696R) li va requerir que la tornàs a presentar traduïda al castellà.

Ara, en resposta a aquella queixa, el coronel del cos armat confirma al president de l'OCB que la Guàrdia Civil de les Illes Balears implementa «iniciatives orientades a propiciar l'ús i el coneixement del català per part del personal» i remarca el compromís amb les institucions de les Illes Balears i amb la seva responsabilitat de «garantir l'ús normal i oficial dels dos idiomes, castellà i català, i assegurar el seu coneixement, així com crear les condicions que permetin arribar a la igualtat plena de les dues llengües en quant als drets dels ciutadans de les Illes Balears».

Des de l'Obra Cultural Balear es reitera la crida a la ciutadania a «mantenir-se ferms en la defensa i exercici dels nostres drets lingüístics i a denunciar qualsevol intent de trepitjar-los o malmenar-los».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per marbosch, fa 11 mesos

@Tomeu, és curiós que els Països Catalans, amb una extensió aproximada de un 3 600 km² tenguin tantes "llengües": català, barceloní, gironí, mallorquí (solleríc, alaroner, pollenci, ...), menorquí, eivissenc, ... i per contra Espanya, amb 500 000 km², i ja no vull parlar de tota Sudamèrica, ... només tenguin una llengua. D'això que se'n diu: "ignorància" o "curtedat".

Valoració:2menosmas
Per l´important són els fets, fa 11 mesos

Aleshores em pregunto, aquest "compromís" en què es nota ?
Si tot segueix igual, hablando casteyano y menospreciando a los del lugar, millor que es guardi de fer declaracions de paper mullat.

Valoració:4menosmas
Per Independentista, fa 11 mesos

Al tal Tomeu o Bartolomé...tant de "mallorquí" que dius defensar, i, ho fas en llengua castellana. Molt coherent, no??? En tot cas, l'idioma que es xerra aquí, t'agradi o no és el català.

Valoració:9menosmas
Per Cucut, fa 11 mesos

Dia 11 novembre 2019 ja deien a la premsa:

"En su discurso, el Delegado del Gobierno ha destacado la "profesionalidad y lealtad" del coronel Mosquera al frente del Instituto Armado y ha felicitado a todos los guardias civiles de Baleares por implicarse diariamente "en la sociedad y cultura mallorquina", negando cualquier rechazo de los agentes venidos de la península hacia la lengua propia de las islas. "No lo ven como un problema, sino como un reto", ha asegurado Morey."

I vos ho creis?

Valoració:5menosmas
Per Amples, fa 11 mesos

El que has de fer, Tomeo, es agafar els atapins i partir cap a la meseta. Seras igual d'ignorant, pero tots ens haurem llevat un problema del damunt.

Valoració:6menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

El coronel en cap de zona de la Guàrdia Civil, Alejandro Hernández Mosquera, ha quedat com un senyor, contestant i en català. Felicitats.
Altra cosa serà veure les pressions que rebrà per part dels "Tomeus-.baleariums i semàfors en vermell de vots en contra".

Valoració:7menosmas
Per Tomeu, fa 11 mesos

Sinceramente me parece penoso que digan que el catalan es nuestra lengua propia .En todo caso seria lo correcto el mallorquín lengua oral propia.Que pensoso ver cono los catalanes quieren imponer su lengua en nuestras islas.Y nosotros aceptemos eso que nos lo impongan en la escuela,trabajo etc.El castellano nuestro idiona nacional ese es el que tenemos que proteger pero siempre hay algun idiota que pone una queja y se inventa que no le han querido recoger la denuncia en catalan me gustaria saber la otra version y no solo una

Valoració:-26menosmas
Per pep bestard, fa 11 mesos

demostren una vegada mes la coleccio de mentires ,a tots els nivells , desde el numero ras al mes al .
A y aquest precuren per nosaltres,

Valoració:9menosmas
Per De peus a terra, fa 11 mesos

Si es compleix, fantàstic.
A l´espectativa.

Valoració:11menosmas
Per Bubota, fa 11 mesos

Ara he deixat gravat aquest texte al'ordinador. Veurem que passa.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris