algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
28°

Medi Ambient demana col·laboració ciutadana per a detectar invertebrats marins en perill

172055

El Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria de Medi Ambient i Territori i SEO-BirdLife han iniciat una campanya per a millorar la recollida d’informació sobre els invertebrats marins més amenaçats de les Illes Balears amb l’objectiu d’ampliar-ne el coneixement. Aquesta acció s’emmarca dins el Projecte d’Actuacions per a la Recuperació d’Espècies Silvestres (ARES) iniciat fa dos anys i que compta amb diferents plans de gestió a aplicar fins al novembre d’enguany.

El pla contempla verificar l’estat de les poblacions de cigala gran, llamàntol, tenassa, madrèpora mediterrània, corall, gorgònia roja, nacra, nacra rugosa, cornet i cranca de Balears. A més preveu detectar i corregir els factors d’amenaça com són la captura il·legal, l’extracció per col·leccionisme i l’ancoratge. També es programaran activitats d’educació i divulgació i implicació en la conservació d’administracions amb competències a la mar.

Durant els darrers mesos, els impulsors han recopilat informació bibliogràfica d’articles científics, llibres vermells d’invertebrats i de programes de seguiment amb la col·laboració del sector pesquer, bussejadors, investigadors, fotògrafs i l’administració. A més, la campanya també compta amb la participació del Servei de Recursos Marins de la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació.

Per a la divulgació del projecte s’ha editat un pòster, un vídeo i un llibre amb la descripció, hàbitat i principals amenaces de cada espècie. A més es demana la col·laboració ciutadana perquè si algú observa una d’aquestes espècies, ho comuniqui al Servei de Protecció d’Espècies mitjançant el correu electrònic especies@dgcapea.caib.es o al telèfon 606875244.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris