algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
25°

Les Balears només registren 2 contagis nous per coronavirus

Les Balears només registren 2 contagis nous per coronavirus.

E.P./Arxiu

A les Illes Balears hi ha 227 casos positius actius de SARS-CoV-2, d'acord amb les dades que el Servei balear d'Epidemiologia ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 5 menys que divendres. D'altra banda, 1.590 persones s'han curat, 7 més que ahir.

Així mateix, no s'ha notificat cap defunció, i el total acumulat és de 222 morts. Ahir es varen verificar 2 casos nous i, per tant, l'acumulat avui és de 2.039 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.786 a Mallorca, 92 a Menorca, 156 a Eivissa i 5 a Formentera). En total, s'han duit a terme 92.154 proves en els laboratoris públics de les Balears (72.440 PCR i 19.714 proves d'anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 116 persones hospitalitzades, 27 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 64 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 5 persones hospitalitzades (2 a l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l'UCI). Altres 4 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i una a Formentera.

Des que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 355 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,4 % dels 2.039 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d'ara hi ha 61 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,3 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat. Un total de 113 estan en vigilància activa.

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres no han notificat cap contagi nou ni entre els usuaris ni entre els treballadors. A hores d'ara, hi ha 55 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 205 han superat la infecció i 87 han mort. En el cas dels treballadors, 34 continuen contagiats i 131 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s'ha notificat cap cas nou i ja s'ha registrat una curació total entre els treballadors d'aquests centres. Per tant, aquest dissabte continua essent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris