algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Les Balears registren 9 casos més i 2 morts per coronavirus

Les Balears registren 9 casos més i 2 morts per coronavirus.

dBalears/Arxiu

A les Illes Balears hi ha 250 casos positius actius de SARS-CoV-2, d'acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 3 més que els 247 de dissabte. D'altra banda, 1.523 persones s'han curat, 4 més que ahir.

Així mateix, s'han notificat 2 defuncions, i el total acumulat és de 218 morts. En les darreres 24 hores s'han comunicat 9 casos nous i, per tant, l'acumulat és de 1.991 positius notificats a la comunitat amb prova PCR. En total, s'han duit a terme 81.299 proves de laboratori (65.004 PCR i 16.295 proves d'anticossos).

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 155 persones hospitalitzades, 29 de les quals es troben en unitats de cures intensives (l'increment de cinc casos respecte a les dades d'UCI de dissabte no és tal, sinó que es deu al fet que s'ha esmenat una errada del dia anterior). 92 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC), tot i que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 4 persones hospitalitzades (3 a l'UCI i 1 a planta). També hi ha 1 persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa, són 20 les persones hospitalitzades (4 a l'UCI). Altres 5 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Des que va començar l'epidèmia, s'han detectat un total de 350 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,5 % dels 1.991 casos que s'han detectat en total a les Illes fins ara. De tots aquests casos, a hores d'ara hi ha 70 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,4 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 120 estan en vigilància activa.

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, en les darreres hores els centres han notificat 7 nous casos positius entre treballadors i cap entre els usuaris. La situació aquest diumenge és aquesta: Hi ha 84 usuaris amb el contagi actiu, d'altres 179 han superat la infecció i 84 han mort. En el cas dels treballadors, 48 continuen contagiats i 118 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, la situació segueix essent la mateixa. No s'ha notificat cap cas nou i s'ha registrat una curació total entre els treballadors d'aquests centres. Per tant, han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 35 residents, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris