nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Mallorca, Menorca i Eivissa inicien aquest dilluns la fase 1 de la desescalada

Mallorca, Menorca i Eivissa inicien aquest dilluns, 11 de maig, la fase 1 del pla de desescalada que ha elaborat el Govern de l'Estat espanyol, cosa que va fer Formentera fa una setmana.

La fase 1 permet, a partir d'ara, als habitants d'aquestes tres illes a reunions de fins a un màxim de deu persones en domicilis i a l'aire lliure, tot i que s'ha de guardar sempre una distància interpersonal de dos metres i mantenir mesures d'higiene establertes. Aquestes reunions es permeten durant la fase 1 amb una evolució de l'epidèmia molt favorable que permeti aquest tipus de trobades.

Pel que fa a les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l'hostaleria, poden estar obertes amb una capacitat màxima del 50 per cent, mantenint sempre una distància mínima de seguretat i que no hi hagi grups de més de deu persones. Restaurants i bars també poden oferir un servei de recollida de menjar, sense poder consumir al local.

També, està permès l'obertura dels hotels i allotjaments turístics excloent zones comunes; els llocs de culte tenen una limitació del 30%, havent de ser les misses curtes, amb màscara i sense contacte personal, aigua beneïda, fullets o cor; es permet el reinici d'activitat en el sector agroalimentari i pesquer; i està permès reprendre activitats de turisme actiu i de natura, en grups de fins a deu persones, havent de concertar les activitats preferentment mitjançant cita prèvia.

De la mateixa manera, es permet l'entrenament mitjà en les lligues professionals; esport no professional, per a activitats que no impliquin contacte físic ni ús de vestuaris; mercats a l'aire lliure, amb condicions de distanciament entre els llocs; espectacles culturals de menys de 30 persones en llocs tancats (amb un terç d'aforament) i de menys de 200 persones a l'aire lliure; visites a museus limitades a un terç de l'aforament, i vetlles per a un nombre limitat d'assistents.

Altres activitats permeses, són l'obertura de concessionaris d'automoció, les estacions d'inspecció de vehicles (ITV), centres de jardineria i vivers de plantes independència de la seva superfície útil mitjançant la utilització de cita prèvia. També podran obrir les administracions de loteria.

Mobilitat
Pel que fa a novetats que el Govern espanyol ha fet públiques aquest cap de setmana, hi ha la possibilitat de realitzar desplaçaments a segones residències dins d'una mateixa província, illa o àrea sanitària autoritzada.

De la mateixa manera, es poden visitar embarcacions de tipus recreatiu encara que es trobi al port d'un municipi que no sigui el de residència. Els vaixells i embarcacions utilitzades amb finalitat recreativa o esportiva pels seus propietaris, o les persones autoritzades per aquests, podran navegar entre ports o punts de litoral de el mateix municipi i illes no habitades pròximes.

Els desplaçaments en els transports privats particulars i privats complementaris de fins a nou places, inclòs conductor, aquelles persones que resideixen en el mateix domicili poden viatjar sense necessitat d'utilitzar màscares i podent ocupar totes les places que tingui el vehicle. Quan no tots els ocupants convisquin en el mateix domicili, poden desplaçar dues persones per cada fila de seients, sempre que utilitzin mascareta i respectin la màxima distància possible entre els ocupant.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa 11 mesos

Brussel·les demana als estats que es “preparin” per a una segona onada. El PuntAvui.
TV3 noticies a migdia d'avui: A Alemanya puja la taxa de contagi després de relaxar el confinament.
Aneu en compte, amics balears...
Per cert, gràcies als qui envieu a TV3, aquests videos dels vostres llocs de procedència, de 10" i comentats. Fan
de molt bon compartir doncs recordem llocs que hem visitat i conegut.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris