muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Sospiten que la Conselleria ha extraviat milers d'expedients d'ERTO

Tot i que el govern espanyol va anunciar la possibilitat de que les empreses es poguessin acollir a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO), arran de l'Estat d'alarma decretat el 14 de març, la Conselleria de l'àrea de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern dirigida per Iago Negueruela, va reaccionar tard i malament.

El Govern no va activar la pàgina web per gestionar els ERTO fins el 26 de març, de manera que, entre el 15 i el 26 de març, s'han hagut de tramitar a través de la plataforma de l'Estat, anomenada 'Red Sara'.

Segons diversos gestors consultats pe dBalears, «la immensa majoria dels ERTO, els presentats fins dia 25, estan sense resoldre» i expliquen que «no tenim cap resolució, ni cap constància que s'hagin rebut els expedients» i afegeixen que «en altres comunitats els expedients es resolen en 24 hores» i, mentrestant, el SEPE gestiona els pagaments.

«La Conselleria diu que no troba els expedients entregats entre el 21 i el 25 de març», ens explica un graduat social que sospita que s'han extraviat milers d'expedients.

Vulneració de la llei de protecció de dades

El conseller Iago Negueruela ha culpat les empreses i els gestors de tramitar amb retard els ERTO, però aquests sospiten que s'han perdut molts dels expedients tramitats.

A més a més, davant l'allau d'expedients i la incapacitat de la conselleria per contestar totes les peticions, s'ha optat per publicar els ERTO aprovats al BOIB. És a dir que, qualsevol persona pot saber la relació d'empreses i d'autònoms que s'han acollit a un ERTO, cosa que, si més no en el cas de les dades dels autònoms, vulnera la llei de protecció de dades.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tolo, fa 11 mesos

Si les sirve de algo a día de hoy día 21-05-2020
Los trabajadores de la empresa están sin cobrar , me gustaría ver a algunos/as de las personas que están tramitando los expedientes si ellos estarían conforme con esta situación ,

Son 12 trabajadores

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

Sra Margarida Dodero, estant com estem en temps de confinament, li recomanaria amb tots els meus respectes, que es torni a llegir (dono per fet que ja l'ha llegit), el llibre de Mariano José de Larra "Vuelva usted mañana"
M.José de Larra era madrileny li recordo, o sigui, no he buscat cap escriptor com podria haver fet, encara més critic. Potser Machado...

Valoració:4menosmas
Per Margarita Dodero, fa 11 mesos

Yo no sé la persona que publica esto qué intención tiene. La Conselleria de Traball hA hecho un trabajo increíble se han volcado totalmente con las empresas y con los trabajadores.
Aún así ha habido retrasos y a lo mejor han tenido algún problema administrativo y técnicos pero para nada se merecen una crítica .
Yago Negueruela desde el primer momento está peleando contra marea y viento para proteger a los trabajadores de las empresas de BALEARES.
Los gestores y GRADUADOS SOCIALES también hemos hecho un trabajo increíble o sea que el artículo es totalmente falso.
Los profesionales hemos tramitado todo para la Conselleria, para la Seguridad Social, para el desempleo. Se ha hecho todo desde los despachos profesionales algunos de los cuales incluso se han tenido que quedar sin dormir muchos días. Este artículo y su enfoque están totalmente equivocados.

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa 11 mesos

Les sucursals del PSOE arreu de l'estat es comporten descaradament submisos i els seus "barones" (quin nom més poc socialista) semblen més aviat preocupats per fer els mèrits mentres estiguin encara al poder. O, altrament, son uns INEPTES que només serveixen per la olitica.

Valoració:8menosmas
Per jon, fa 11 mesos

sou s,únic medi que es fà ressò del desgavell que té en IAGO,amb els ERTES¡¡
Deu estar molt ocupant fent mèrits per...
o tal volta es a classes de català,durant el seu horari de feina?

Valoració:8menosmas
Per Mateu, fa 11 mesos

És molt atrevit dir que es vulnera la protecció de dades per una publicació al BOIB...

Valoració:6menosmas
Per Quan ets un mort de fam, fa 11 mesos

El gallego es molt perillós.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris