algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Neix l’Arxiu del Confinament de Mallorca

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, a través de l’Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca (ASIM), ha creat l’Arxiu del Confinament de Mallorca, amb l’objectiu de recopilar i preservar material audiovisual de com s’ha viscut el confinament derivat de la crisi de la Covid-19. Per això, l’ASIM demana la col·laboració ciutadana, d’administracions i d’entitats que tenguin imatges de les vivències, des de les finestres, balcons, terrasses, jardins o a l’interior de les nostres llars, perquè les facin arribar al Consell i, així, passin a formar part de la memòria col·lectiva de Mallorca.

La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha explicat que «ens sumam a altres iniciatives, entitats i institucions, que a tot l’Estat, han animat la ciutadania a compartir i recopilar aquests records fotogràfics i audiovisuals, perquè Mallorca tengui el seu propi arxiu del confinament. Poden formar part d’aquest fons les fotografies i els vídeos fets fins ara, durant les setmanes de confinament total, i també els fets en un futur, que esperem no sigui tan llunyà dels tan desitjats retrobaments».

«El compromís de l’ASIM és preservar i difondre aquest llegat visual, d’un moment excepcional de la nostra història», ha ressaltat la directora insular de Cultura, Maria Pastor.

D’altra banda, el director de l’ASIM, Xisco Bonnin, ha explicat què s’ha de fer per a participar en aquest projecte col·lectiu de l’Arxiu del Confinament de Mallorca i també ha detallat les qüestions relacionades amb els drets i la protecció de dades.

Segons ha avançat Bonnin, es poden enviar les fotografies i/o els vídeos al correu arxiusoimatgedemallorca@gmail.com, o emprar un servei tipus www.wetransfer.com, a més de compartir aquestes imatges a les xarxes socials (Instagram, Facebook, etc.) amb l’etiqueta #ArxiuConfinamentMallorca. Així, els autors i les autores cedeixen les fotografies i els audiovisuals a l’Arxiu del So i de la Imatge del Consell Insular de Mallorca (ASIM) i el Consell Insular de Mallorca assumeix l’obligació de respectar i fer respectar els drets morals de les persones donants, especialment el reconeixement de l’autoria. Les dades de la persona cedent de documents a l’ASIM es conserven de forma permanent i no es cedeixen a tercers, exceptuant els casos en què existeixi una obligació legal.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume Corbera, fa dervers d'un any

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca faria bé, a part d'emprendre iniciatives interessants com aquesta, de respectar les normes gramaticals de la llengua catalana i deixar de dir la bajanada "tots i totes". La Consellera, Bel Busquets, és llicenciada en Filologia Catalana; li costaria poc demostrar-ho... El mal és que la demagògia política està per damunt de la ciència.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris