algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Demanen al Govern l'ampliació dels espais de vianants per la protecció de la salut pública

L'associació 'Vianants en Lluita' de les Balears ha realitzat aquest dimarts una «petició urgent» dirigida a la consellera de Salut, Patricia Gómez, i a la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) per a l'ampliació dels espais per als vianants per a la protecció de la salut pública després de l'estat d'alarma per la crisi de la COVID-19.

«Les administracions públiques tenen l'obligació de garantir que els desplaçaments a peu siguin segurs des del punt de vista del contagi i de la seguretat viària», han assenyalat des de l'associació.

'Vianants en Lluita' ha convidat així a les ciutats i pobles de les Balears «que condicionin els seus carrers i espais públics perquè caminar sigui la forma habitual dels desplaçaments de tala i mitjana distància». "Sol·licitem que no es plantegin mesures d'únic sentit en les voreres perquè perjudiquen la mobilitat de les persones més vulnerables, les que es veurien obligades a allargar els seus recorreguts", han indicat.

En aquest sentit, algunes de les accions que han proposat són fomentar els carrers de baixa velocitat, la configuració de vies residencials i tancament del trànsit o l'ampliació temporal o definitiva de les voreres i espais per als vianants perquè compleixin l'amplària mínima de 2,5-3 metres.

Així mateix, han plantejat fomentar de la mobilitat amb bicicleta, l'augment dels espais verds i la realització de campanyes de conscienciació social.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalina, fa 11 mesos

La mobilitat és un dret que es desprèn de la llibertat de moviment de cada individu i hem d'aconseguir que sigui respectuosa amb el dret a la salut de les persones.

No hi ha dubte que la mobilitat que guarda aquest respecte a la salut és aquella que no atempta contra la vida.

El que aquesta qüestió bàsica no estigui sent atesa per l'administració, és una cosa que ja estem pagant tots amb la nostra salut. Va sent hora que, sense dilació, donem suport a totes i cadascuna de les mesures de mobilitat que siguin respectuoses amb la vida.

Exigim que es retorni al ciutadà el dret a mourer-se protegint la seva salut per sobre d'aquesta absurda llibertat individual a utilitzar indiscriminadament aquest vehicle privat a motor que ha atemptat i atempta cada dia contra el veritable equilibri natural del moviment humà.

El cotxe ha de fer un pas enrere perquè tots els ciutadans puguem donar un pas endavant en l'autèntic progrés i en el respecte a tota vida.

Aquest és sens dubte part del futur que hem de protegir abans que sigui massa tard.

Valoració:0menosmas
Per Un veí, fa 11 mesos

A veure si l'ajuntament s'ho fica al cap.
Per l'altre banda, més terrasses no significa més llocs de feina, com diuen els restauradors. Això és mentida.

Valoració:4menosmas
Per Obvi, fa 11 mesos

Això vol dir MENYS TERRASSES!
No com els restauradors volen. Que agafarien les dels particulars si poguessin!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris