algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
20°

STEI: «La Conselleria d’Educació incompleix el pla del Ministeri de Sanitat i envia el personal de neteja a fer feina dilluns»

Segons ha explicat l'STEI aquest divendres, la Conselleria d’Educació i Universitat reconeix a la seva pàgina web, l’annex 2 del Pla per a la transició cap a una nova normalitat «estableix la previsió orientativa per a l’aixecament de les limitacions d’àmbit nacional establertes en l’estat d’alarma, en funció de les fases de la transició a una Nova Normalitat. Aquesta previsió estableix que a la fase 1 els centres educatius obriran per a la seva desinfecció, condicionament i el treball administratiu i preparatori dels docents i personal auxiliar. La data prevista per a l’inici d’aquesta fase serà el dia 11 de maig de 2020».

No obstant això, l'STEI remarca que ha estat la mateixa Conselleria d’Educació qui «ha enviat al personal de neteja l’ordre d’incorporar-se al lloc de feina el dilluns dia 4 de maig, una setmana abans del que marca l’annex del pla del Ministeri. El secretari general d’Educació va afirmar a la sessió del Comitè d’Empresa d’Educació que encara ignorava la data i el sistema d’incorporació d’aquest personal, dos dies abans de comunicar que s’havien d’incorporar el dia 4».

A més, la Conselleria ha delegat en cadascun dels centres educatius l’obligació de disposar del material de protecció adequat. «Tampoc no ha impartit cap tipus de formació al personal de neteja ni als equips directius (sobre mesures d’higiene personal, mesures de protecció individual i col·lectiva, elaboració de dissolucions desinfectants, pla de prioritat dels espais...)», han destacat.

L'STEI Intersindical ho qualifica de «nou despropòsit» i demana a la Conselleria que rectifiqui immediatament, que convoqui una sessió extraordinària i urgent del Comitè de Seguretat i Salut del Comitè d’Empresa de la Conselleria d’Educació i que traci, amb la participació dels representants del personal, un itinerari que inclogui la formació del personal de neteja i els equips directius, la previsió d’adquisició dels EPI corresponents i un pla de prioritat d’espais, amb un calendari orientatiu.

L’STEI Intersindical demana també a la Conselleria que, per a dur a terme les tasques de neteja i desinfecció dels centres, incrementi la dotació de personal de neteja.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alfombrado, fa dervers d'un any

La verdad es que pensé que el STEI se pondría cachondo viendo a la Conselleria de Educación desobedeciendo a Madrit.
Cómo han cambiado los camisetas pardas.
Jate tú.

Valoració:-1menosmas
Per Claro que sí, guapi., fa dervers d'un any

El personal de limpieza lleva trabajando en las consellerías todo el confinamiento.
Con menos personal y en turnos con menor afluencia de funcionarios, pero trabajando.
Esta limpieza, digamos ordinaria, nada tiene que ver con la desinfección planificada para el día 11.
Los IES y colegios son centros de trabajo. De hecho, no deberían haberlos dejado de limpiar.
Aquí, lo que pasa de verdad, es que los “docentes” están viendo cada vez más cerca la vuelta al curro después de casi dos meses de vacaciones pagadas, y tienen miedito, de tener que compensarlo con sus julio y agosto.

Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris