algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
23°

Mallorca Lliure denuncia el tracte colonial: 'La riquesa de pocs, la pobresa de molts'

L'organització juvenil Mallorca Lliure!, ha posat en marxa aquesta setmana una nova campanya sota el lema 'La riquesa de pocs, la pobresa de molts' per denunciar el «tracte colonial» que consideren que pateix l'Illa. «Aquests dies s'ha fet més evident que mai», apunten.

«Ningú sap amb certesa a què ens abocarà aquesta crisi sanitària que ja comença a fer palès també una crisi econòmica. El que és segur, emperò, és que serà un punt d'inflexió: o ens dirigim al col·lapse rotund o remam fort per canviar de sentit». En aquest sentit, han criticat l'allau de peticions per part d'inversors i empresaris alemanys per acudir a les segones residències de Mallorca. I han recordat que Mallorca «és un país del Mediterrani on hi vivim persones tot l’any. Abans que lloc d’estiueig, és un lloc on s’hi desenvolupa la vida, i aquesta hauria de ser la principal prioritat de qualsevol política pública». «En cap cas, es pot posar en perill la salut dels mallorquins, per davant de qualsevol interès econòmic estranger», expliquen.

Així mateix, apunten que el relat del turisme com a sinònim de riquesa «mai havia estat tan qüestionat». «El PIB per càpita relatiu de les Illes mostra un retrocés constant des dels anys vuitanta, mentre que el nombre de turistes no ha aturat de créixer». I asseguren que la riquesa d’aquestes grans fortunes contrasta amb el fet que el mercat laboral illenc és un «dels més precaris de l'Estat, amb una forta estacionalitat i un nivell salarial per davall de la mitjana estatal».
Igualment, han apuntat al fet que aquest tipus de turisme té una petjada ecològica «molt elevada, a causa dels recursos que consumeix» i posen com exemples camps de golf, iots, cases de gran extensió, entre d'altres. Per tot això i relacionat amb la proximitat del primer de maig (dia del treballador) han considerat necessari «tenir eines per a construir una Mallorca Lliure de precarietat i explotació laboral, amb una economia diversificada i un model sostenible».


COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Alternatives ja!, fa dervers d'un any

Efectivament, tenen raó. Per aquest motiu els partits que diuen que són sobiranistes ja no poden continuar donant suport al PSOE, enlloc, perquè si la societat civil denuncia els abusos i els partits sostenen el partit de Sánchez, de la contradicció en surt beneficiat el PSOE, partit que actua coherentment i que, per aquest motiu, trasllada a la ciutadania la impressió de consistència. Alternativament, els sobiranismes dels denominats Països Catalans, han de construir un projecte propi.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris