algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

Els mens criats a les finques de l'Ibanat s'adhereixen a la marca 'Mè ecològic de Mallorca'

Els mens criats a les finques públiques de l'Institut balear de la Natura (Ibanat) s'han adherit a la marca 'Mè ecològic de Mallorca', havent-se comercialitzat des del gener passat més d'un centenar d'exemplars.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest dilluns, una vintena de mens criats en la finca de Son Real, a Santa Margalida, han estat lliurats, aquesta jornada, a la cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca, en el marc de l'adhesió, el mes de gener passat, de l'Ibanat al projecte de promoció ' ecològic de Mallorca'.

En aquest sentit, ha explicat que els xais de finques públiques gestionades per Ibanat disposen de la corresponent certificació ecològica, el procés per a l'obtenció del qual es troba sota la supervisió del Consell Balear de Producció Agrària Ecològica (Cbpae), des de fa uns anys, però fins a aquest 2020 la seva carn no s'havia comercialitzat.

Des de gener, ha detallat la Conselleria, s'han comercialitzat un centenar de xais de les finques de Son Real i del Parc Natural de la Península de Llevant. A més, ha afegit, partir del juny vinent també es vendran els de la finca pública de Planícia. La carn d'aquests mens es pot adquirir en els punts de venda i distribució de 'ecològic de Mallorca'.

La gestió agroramadera de l'Ibanat

D'altra banda, Medi Ambient ha fet referència al fet que la gestió agroramadera que l'Ibanat duu a terme a les finques públiques té com a objectiu el manteniment del paisatge, que «facilita prevenir els incendis forestals a través de les bones pràctiques agrícoles i els usos tradicionals».

En aquest sentit, ha assenyalat que els abonaments que s'usen són d'origen orgànic, ja siguin els mateixos fems dels animals que es crian, restes de poda o adob en verd. A més, ha destacat que el bestiar gaudeix d'accés a l'aire lliure, «sempre que les condicions meteorològiques i de la terra ho permetin», ha matisat.

Així mateix, ha indicat que el moviment dels animals permet el descans de la terra i evita que es produeixi sobre pasturatge. Alhora que, ha afegit, s'han adaptat les càrregues ramaderes a cada finca i a les necessitats de reducció de combustible forestal.

Amb tot, ha destacat que el programa sanitari del bestiar és d'igual manera específica perquè no s'usen mai antibiòtics ni està permès l'ús de substàncies per a estimular el seu creixement o controlar la seva reproducció.

«Un pas més en la millora de la conservació de les Balears»

Per part seva, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha posat l'accent que «aquesta col·laboració suposa un pas més en la millora de la conservació del medi ambient i del paisatge tradicional de les Balears».

En aquest sentit, ha afegit que «la conservació de les pràctiques agrícoles i del territori van de la mà» i ha fet una crida al consum del producte local «més necessari que mai en aquests dies tan difícils».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris