algo de nubes
 • Màx: 26°
 • Mín: 21°
22°

El Govern activa una plataforma per a recollir aportacions a la nova Llei de l'Esport

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, aprofitant el confinament a casa a causa de la Covid-19, ha activat una plataforma per a recollir les propostes de la ciutadania, en general, i del teixit esportiu en particular, a la nova Llei de l’Esport i l’Activitat Física de les Illes Balears. D’aquesta manera, tots els ciutadans poden fer les aportacions i propostes que troben que s’haurien d’incloure a la redacció de l’esborrany de la Llei que regularà l’esport de les nostres illes en el futur.

Per a fer les aportacions basta accedir al link de la web de la direcció general d’Esports. Allà hi trobaran: la Llei de l’esport 14/2006 de 17 d’octubre, un document on s’explica el per què es considera oportú modificar la Llei de l’Esport i un formulari per a emplenar amb les propostes i aportacions que els participants trobin adients.

La Conselleria d’Afers Socials i Esports fa feina amb la nova Llei de l’Esport perquè considera que l’augment de la pràctica esportiva entre la població ha modificat els hàbits de la ciutadania. Aquests canvis socials han afectat diferents àmbits (la competició federada i no federada, l’oci, la salut i el benestar, la seguretat, l’economia, l’espectacle de masses, els mitjans de comunicació, els valors, etc.) i des de la direcció general d’Esports es considera que això ha de tenir una incidència en la regulació d’aquesta matèria amb la intencionalitat d’adaptar-la a la nova realitat.

A més, també s’han de tenir en compte les demandes de la ciutadania pel que fa a l’exercici físic i l’esport d’oci que es fa al marge de les federacions i clubs. És a dir, no només ha de tenir rellevància la competició i l’esport federat, sinó que també s’ha de posar èmfasi en altres modalitats físiques i esportives de tipus lúdiques.

Els objectius de la norma que es proposa són els següents:

 • Adaptar la Llei vigent a les noves realitats i demandes esportives de la societat actual.
 • Orientar la pràctica de l’activitat física com a peça clau i eina transversal de la resta d’administracions per al benestar i la salut de la població.
 • Potenciar l’activitat física i la pràctica esportiva entre tota la població.
 • Adaptar el marc de competències de les diferents administracions locals, insulars i autonòmica a la realitat actual en l’àmbit de l’esport.
 • Prevaler l’educació i el foment de valors en la pràctica de l’esport.
 • Garantir la igualtat efectiva entre homes i dones en la pràctica de l’esport i l’activitat física.
 • Adaptar el concepte d’entitats esportives a la realitat social actual.
 • Potenciar l’esport d’art nivell a les Illes Balears i impulsar mesures orientades a fomentar el seu patrocini i mecenatge.
 • Implementar mesures que incentivin i fomentin l’associacionisme esportiu tant en l’àmbit dels clubs esportius com en el de les federacions esportives autonòmiques i que protegeixin el dret a la pràctica esportiva federada de tota la població.
 • Modificar i adaptar el règim sancionador tant en matèria administrativa esportiva com en l’àmbit esportiu, simplificant procediments i adequant el règim de sancions a la realitat actual.
 • Afavorir la pràctica de l’activitat física a determinats col·lectius com a eina d’inclusió social: persones amb capacitats diferents, immigrants i persones en risc d’exclussió social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris