nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Els hospitals públics de les Balears reserven prop d'un miler de llits per a pacients amb coronavirus

Els hospitals del Servei de Salut han reservat prop d'un miler de llits d’hospitalització per a pacients amb COVID-19 o per a casos sospitosos, tot i que el nombre pot variar segons les necessitats assistencials. En concret, els plans de contingència elaborats per cada hospital per fer front al SARS-CoV-2 reservaran, a l’Hospital Son Espases, 253 llits d’hospitalització (196 per a pacients positius confirmats i 57 per a sospitosos pendents de les proves de confirmació). Així mateix, es disposarà d’altres 200 llits a l’Hospital Son Llàtzer; de 85 llits a l’Hospital Comarcal d’Inca; de 51 a l’Hospital de Manacor; de 22 a l’Hospital Mateu Orfila i de 70 a l’Hospital Can Misses. Tots els pacients sospitosos d’estar afectats per la COVID-19 estan ingressats en habitacions individuals. L’objectiu és agrupar, tant com es pugui, aquest perfil de pacients en unes àrees determinades.

A més, la xarxa pública hospitalària comptarà, si és necessari, amb l’Hospital Sant Joan de Deu, l’Hospital de la Creu Roja, l’Hospital de Llevant, el Grup Quirón, el Grup Assistencial Juaneda, l’Hospital de Muro, la Policlínica Nuestra Señora del Rosario (Eivissa) i la Clínica Juaneda (Menorca).

Els plans de contingència també preveuen incrementar el nombre de llits per a malalts crítics fins a tenir-ne 173. En concret, Son Espases podria disposar-ne de 40 més, que s’afegirien als 33 actuals; l’Hospital Son Llàtzer, de 31 més; l’Hospital Comarcal d’Inca i l’Hospital de Manacor, de 12 més cada un; l’Hospital Mateu Orfila, de 6 més; i l’Hospital Can Misses d’altres 24.

Aquesta ampliació suposarà la reestructuració de les àrees de reanimació, les de les unitats de recuperació postanestèsica (URPA) i les de cirurgia major ambulatòria (CMA). A més, significarà l’obertura de nous espais per allotjar els pacients crítics positius de COVID-19. De la mateixa manera que a les àrees d’hospitalització, els pacients ingressats a les UCI confirmats de COVID-19 estaran ingressats en àrees específiques.

Aquesta setmana es preveu reduir l’activitat quirúrgica ordinària i mantenir-la per a cirurgies urgents, oncològiques i preferents. Igualment, es mantenen els equips estancs dels serveis assistencials de referència per a les Illes Balears, per mantenir els serveis bàsics i garantir la seguretat dels professionals. Els pacients quirúrgics i de les àrees d’obstetrícia s’agruparan en una àrea específica de cada hospital.

A les àrees d’urgències es mantenen dos circuits: un, per atendre pacients amb símptomes de tipus respiratoris i, l’altre, per a pacients amb altres patologies. Els pacients positius i els sospitosos de COVID-19 estan als boxs d’aïllament fins que pugen a planta.

Així mateix, per a fer front a un increment de la pressió assistencial, els hospitals reforcen les plantilles contractant 182 professionals entre facultatius, infermers, tècnics auxiliars d’infermeria, tècnics de radiodiagnòstic, zeladors i professionals de neteja. Concretament, es contractaran 75 nous professionals a l’Hospital Universitari Son Espases, 27 a l’Hospital Son Llàtzer, 28 a l’Hospital de Manacor, 20 a l’Hospital Comarcal d’Inca, 12 a l’Hospital Can Misses i 20 a l’Hospital Mateu Orfila.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris