algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 19°
24°

El Bisbe decreta la suspensió de la Setmana Santa a Mallorca

El Bisbe Sebastià Taltavull ha decretat la cancel·lació de tots els actes de la Setmana Santa com a mesura preventiva davant l'avanç del coronavirus.

El Bisbe, en coordinació amb les autoritats sanitàries, ha acordat que queden suspesos tots els actes i les activitats de preparació i celebració de la Setmana Santa i Pasqua, incloses les processons i celebracions litúrgiques.

La nota del bisbat diu: «L'emergència sanitària que estem sofrint amb el Covid-19 posa en primer pla la preocupació màxima per la gravetat de la situació creada. Juntament amb aquesta inquietud, i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, així com de la Conferència Episcopal Espanyola, el Bisbat de Mallorca fa públiques les següents mesures, algunes de caràcter extraordinari:

1. Es mantenen les celebracions litúrgiques i sacramentals -missa, matrimonis, funerals, confessions ...- atenent les indicacions de les autoritats sanitàries de no superar un terç de l'aforament i respectar la distància de seguretat.

2. Es mantenen les mesures que en el seu moment es va anunciar respecte de la celebració de l'Eucaristia: Retirar l'aigua beneïda de les piles que hi ha en l'entrada dels temples; extremar la higiene dels qui distribueixen la comunió durant l'Eucaristia; que la comunió es doni i rebi a la mà; que es realitzi el signe de la pau amb una
inclinació de cap i no besar les imatges devocionals.

3. S'aconsella a les persones majors i els que formen part dels grups de risc que evitin acudir a les celebracions eucarístiques i optin per seguir-les a través d'altres mitjans com la ràdio o la televisió. Quan no es pot rebre la Sagrada Comunió, es pot realitzar una comunió espiritual. Així, el bisbe Sebastià Taltavull, a través d'un decret signat avui, ha dispensat a tots els fidels del precepte dominical i de festes.

Com ja es va comunicar, se suprimeixen les catequesis durant el temps en què no hi hagi classe en els centres docents. D'igual manera se suspenen temporalment les activitats de caràcter pastoral com a conferències, reunions, trobades o convivències.»

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per @ Sebastià, fa dervers d'un any

No estic parlant de valors religiosos o sectorials, si no de valors i d´ètica humana. O si vols dir-ho d´una altra manera, tocar de peus a terra.

Valoració:2menosmas
Per sebastià, fa dervers d'un any

@ "unfidel" Si aquesta és la valentia tal com tú l'entens, ja no cal dir res més... o sigui, ja s'ha guanyat el cel?? Aquesta Església, al meu gust, s'hauria de CRISTIANITZAR

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa dervers d'un any

I no ha posat el nº de compte per fer els donatius...
En Rouco Varela hauria sigut la primera recomanació que hauria fet.

Valoració:-2menosmas
Per Joanet, fa dervers d'un any

Ho fa al revés. L'Església hauria de fer moltes de processons de penitents, i rogatives i misses i oficis, per a demanar clemència i la fi d'aquest càstig diví, degut a l'ultratge continuat que la humanitat ha fet a la mare Terra. En el fons, aquesta nova pesta no és més que una purga que fa la naturalesa per a recuperar-se un poc del desastre a què els "animals intel·ligents" (?) l'han duita.

Valoració:-1menosmas
Per un fidel, fa dervers d'un any

És realista i valent per a dir això. Felicitats !

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris