cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
19°

El Bisbat de Mallorca demana que es retiri l'aigua beneïda de les piles de les esglésies pel coronavirus

11-03-2020

Davant els fets ja constatats de la «desgracia col·lectiva» del contagi per coronavirus, el Bisbat de Mallorca manifesta, en primer lloc la seva «proximitat i solidaritat» amb els infectats, els seus familiars i persones properes.

A la vegada, ha volgut agrair l’atenció que els professionals sanitaris estan dispensant a la població. «Pregam per tots ells i pregam a tots que tenguin presents les recomanacions que fins a aquest moment s’han facilitat», ha remarcat el Bisbat.

Recomanacions del Bisbat:

1. Que s'atenguin a les normes i criteris que marquen les autoritats sanitàries.

2. Que es retiri l'aigua beneïda de les piles que hi ha a l’entrada dels temples.

3. Que el capellà, o altres persones que distribueixen la comunió durant l’Eucaristia, es rentin les mans abans i després d’aquest moment.

4. Que la comunió es doni i rebi a la mà.

5. Que el ritu de la pau es limiti a un gest d'inclinació de cap juntament amb les paraules "la pau sigui amb tu", sense entrar en contacte físic entre persones. Igualment, als funerals i exèquies, el condol es donarà amb un gest d’acompanyament en el dol.

6. Quant a la devoció de les imatges, que es limiti a una senzilla inclinació de veneració, és a dir, que es realitzi el gest sense entrar en contacte físic amb aquestes imatges.

7. A més d’aquestes recomanacions, més generals, segons el lloc i circumstància, es prendran les mesures específiques que es creguin oportunes.

8. A mesura que es vagin actualitzant les directrius per part de les autoritats sanitàries, aquest Bisbat les posarà a disposició de les comunitats cristianes.

Finalment, cal reiterar que en tots els casos s’atenguin a les recomanacions i directrius de les autoritats sanitàries, publicades a través dels canals oficials, entre ells la Conselleria de Salut i Consum (coronavirus.caib.es) i Presidència del Govern (mscbs.gob.es).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa 3 mesos

Jas! O no és miraculosa?

Valoració:0menosmas
Per ergo, fa 3 mesos

El agua bendecida (¿?) no basta. Además no sirve para nada. Lo racional sería cerrar templos unos cuantos meses y las misas por televisión sin público. Y a esperar.

Amén de las procesiones. Y no solo porque me parecen algo impropio del siglo XXI. O de más atrás, sino por sentido común..

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa 3 mesos

Que prenguin nota per quan hi hagi una epidèmia de grip també

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris