algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

El Govern reclama a Madrid una llei de mecenatge estatal

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la Delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, han assistit aquest dilluns a la reunió de la Conferència Sectorial de Cultura, convocada a Madrid pel Ministeri de Cultura espanyol. El ministre de Cultura i Esports, José Manuel Rodríguez Uribes, ha presidit la trobada, la primera Conferència Sectorial del sector celebrada aquesta legislatura i que ha comptat amb representants de totes les comunitats autònomes, Ceuta i Melilla.

En aquesta reunió, la delegada de Cultura, Catalina Solivellas, ha reclamat l'aprovació d'una llei de mecenatge estatal i ha recordat que el Govern ha modificat recentment l'autonòmica per a afavorir la participació ciutadana en projectes de l'executiu autonòmic. El ministre ha confirmat que l'elaboració de la llei de mecenatge és prioritària i inclourà també un apartat científic. Rodríguez Uribes s'ha compromès a visitar les Illes per a conèixer de primera mà l'estat de les infraestructures estatals, segons ha sol·licitat Solivellas.

Durant la Conferència, s'ha parlat també de projectes per afrontar el repte demogràfic. La consellera ha reivindicat la insularitat i la població flotant com a trets específics de les Balears que han de tenir-se en compte per a «millorar la cohesió territorial a l'hora d'incentivar projectes». Costa ha recordat que, durant la passada legislatura, ja es va treballar 'Cultura i Agenda 2030' amb la cultura com a impulsor del desenvolupament sostenible entre diferents preocupacions ambientals, socials i econòmiques. En aquesta línia, el patrimoni cultural es configura com a transmissor de vincles de la comunitat, el turisme cultural sostenible i la innovació econòmica i social.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris