algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
15°

Cladera: «Només un Consell ben dotat i finançat pot respondre a les necessitats de les mallorquines i els mallorquins»

Durant el discurs de la Diada de Mallorca, la Presidenta aposta per un Consell més modern i millor finançat per liderar una Mallorca sostenible i feminista

Aquest diumenge s'ha celebrat al Teatre Principal de Palma l'acte institucional de la Diada de Mallorca 2019. Un acte presentat per la periodista i escriptora Llucia Ramis i l'actriu Agnès Llobet, amb direcció escènica de Produccions de Ferro, i que, per primera vegada, ha inclòs l'acte de lliurament dels XI Premis Mallorca de Creació Literària i el II Premi Mallorca de Fotografia.

Com és tradicional, l'acte ha conclòs amb el discurs de qui presideix la institució insular. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha aprofitat les seves primeres paraules per felicitar els premiats i, a continuació, definir la Mallorca que vol projectar la institució insular. «Cultura, identitat i feminisme. Són tres causes per caminar cap a una societat més pròspera, més justa i més progressista. Una Mallorca lliure de violències masclistes, on hi cabem totes i tots. La Mallorca que avui defens en el marc de la Diada», ha apuntat la presidenta.

D'altra banda, Cladera també ha recordat les fites que s'ha marcat el govern del Consell per als pròxims quatre anys, entre elles, avançar cap a una triple sostenibilitat; social, econòmica i mediambiental. En aquest sentit ha destacat els 213 milions d'euros que destinarà el Consell de Mallorca l'any 2020 a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, l'elaboració d'un pacte social del turisme sostenible i la candidatura de Mallorca com a Observatori Mundial del Turisme Sostenible i l'aposta per polítiques d'economia circular, de reciclatge i reducció de residus, i el foment de les energies renovables, entre altres mesures ja en marxa.

«Aquesta Mallorca que estam construint, més sostenible ambientalment, econòmica i social, més feminista i municipalista, necessita un Consell amb major i millor capacitat de gestió. Un Consell més modern, més àgil i més eficaç», ha citat Cladera.
En aquest sentit, la Presidenta ha recordat la importància d'aprovar la nova llei de consells insulars i que el Consell sigui present en tots els espais de decisió «perquè esdevengui el veritable govern de Mallorca», ha apuntat.

Cladera s'ha dirigit, en un moment del seu discurs, a la presidenta del Govern de les Illes Balears, a qui ha oferit la seva disposició a l'hora de reclamar un millor finançament i més just per a la comunitat autònoma i per a Mallorca. «Només un Consell ben dotat i finançat pot respondre a les necessitats de les mallorquines i els mallorquins i ocupar el lloc de referència que li correspon», ha apuntat Cladera, «perquè un finançament just per a les Illes Balears redundarà en benefici dels consells i dels ajuntaments».
La Presidenta també s'ha dirigit als batles i batlesses; «Som conscient de la importància que té pels vostres municipis que pugueu utilitzar els vostres estalvis flexibilitzant la regla de despesa i derogar la Llei Montoro». En aquest sentit la Presidenta ha considerat necessari i urgent que el nou govern estatal posi remei a la situació que viuen les administracions locals.

D'altra banda, la presidenta també ha repassat l'esforç inversor que desenvolupa el Consell de Mallorca als municipis de l'illa. «Invertir en Mallorca vol dir invertir als seus pobles i ciutats», ha dit, després de recordar que es destinen doblers als municipis per invertir en obres i serveis bàsics, en el foment de la mobilitat sostenible, en infraestructures per estalviar energia i evitar fuites d'aigua a les xarxes municipals; en serveis socials, residències i atenció a col·lectius en situació de vulnerabilitat, en instal·lacions esportives municipals, cultura i patrimoni, en promoció de la igualtat i en la defensa dels drets de la comunitat LGTBI, entre altres.

Catalina Cladera ha conclòs el seu discurs recordant la voluntat de consens de les tres formacions que formen el govern del Consell i s'ha oferit a la resta de forces democràtiques de la institució i a tota la societat civil, per establir consensos en tot allò que contribueixi a construir una Mallorca més sostenible ambientalment, econòmica i social.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Endavant, fa dervers d'un any

Més ben dotat? Si és una 'repartidora' de subvencions sense control...Ja ho val.

Valoració:3menosmas
Per idò sí, fa dervers d'un any

Un molt bon discurs, sí senyora. Ara el que cal és que els propòsits que hi anuncia es duguin a terme.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris