nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
11°

El GOB alerta d’un nou 'boom' de parcs fotovoltaics en sòl rústic de Mallorca

166817

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) ha avisat aquest dimarts que s'està produint un nou 'boom' fotovoltaic en sòl rústic, després d'haver rebut la petició d'informe per part de la Comissió Balear de Medi Ambient en relació a l'elaboració d'un document sobre els nous parcs fotovoltaics projectats a Mallorca.

Segons han concretat, en aquests darrers dos mesos, el GOB ha estat consultat per la Comissió en relació a 13 parcs la majoria de 5 MW en sòl rústic i gairebé tots ells a Llucmajor (11 dels 13). Aquests suposarien 56 Mw nous en sòl rústic. A aquests 13 parcs, expliquen des de l'associació, caldria afegir-ne 17 més que es troben en fase d'exposició pública.

Davant això, el GOB ha advertit la Direcció General d'Energia i la Comissió Balear de Medi Ambient, que la transició energètica «no pot decidir-se per inversions de capital privat no local». Per als ecologistes, aquesta ha de venir marcada i definida, tant des del punt de vista territorial, com econòmic com social, per les institucions locals.

En cas contrari, argumenten es tornarà a perdre el control de la producció energètica a costa de territori, «concretament sòl rústic, convertint-lo en un polígon de serveis energètics».

D'altra banda, Terraferida ha fet arribar a l'Agència de Defensa del Territori dos casos d'urbanisme presumptament fraudulent dins d'espais protegits de Banyalbufar. Es tracta de dues edificacions, amb tota l'aparença d'habitatges, que s'estan construint en l'actualitat dins d'àrees rurals d'interès paisatgístic a la zona de Son Creus.

Aquestes dues construccions a més, se situen dins del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, dins de petites parcel·les de 6.000 i 9.000 m2 i que no tenen la condició d'edificables.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pep bestard, fa dervers d'un any

vos en deixeu un altre que esta en projecta o u estaba en el teme de selva ,pero el moviment ciutada el va atura momentaneament.
tot promogut per una empresa, deguem fantasme alemana .
jo me pregunto, estem en contre de les noves fonts de energies renovables NO . PERO SI de que se fasin en espais agricolas y naturals
perque no les posen les placas demun de les teulades

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris