algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Les Balears presenten la ràtio més alta de dones víctimes de violència masclista

Les Balears presenten, amb una ràtio de 33,7 per cada 10.000 dones, la xifra més alta de víctimes de violència de gènere a l'Estat espanyol, tres punts per damunt respecte el mateix període de l'any passat, segons dades de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La mitjana espanyola és del 18,1 per cent.

Les dades de l'Observatori publicats aquest dimecres també determina que el nombre de denúncies per violència de gènere presentades en els òrgans judicials va ser de 2.033 les Illes en el tercer trimestre de 2019 i un total de 1.943 dones apareixen com a víctimes de violència de gènere.

En concret, un total de 358 ordres de protecció i mesures de protecció i seguretat varen ser incoades en aquest període. Els jutjats de violència sobre la dona varen concedir un 78 per cent de les ordres de protecció sol·licitades (278 adoptades enfront de 80 denegades).

A més, cal destacar que en 178 casos la víctima es va acollir a la dispensa legal a l'obligació de declarar com a testimoni, prevista en l'article 416 de la Llei d'Enjudiciament Criminal, la qual cosa suposa un 9,2 per cent del número.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tocanassos, fa dervers d'un any

Com a sobiranista sento repugnància envers qualsvol expressiö d' etnicisme i xenofòbia.

Valoració:-1menosmas
Per Toni F., fa dervers d'un any

Estic totalment d'acord amb Sebastián i em sembla un atropellament als drets constitucionals dels presos polítics. Només el fet de tancar a persones per les seves idees polítiques ja atenta contra la constitució i l'acta de drets humans subscrita per Espanya. Sobre la violència de gènere, caldria conèixer l'estadística dels cognoms i/o procedència geogràfica dels maltractadors. Balears no és una comunitat on històricament les dones hagin patit vexacions per part dels homes. Els homicidis i actes violents pràcticament no existien a les nostres illes abans del gran devessall de mà d'obra forana dels anys 60 i 70. Seria important que això se sabés.

Valoració:-2menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

Una vegada més: ses dades s'haurien de facilitar per illes

Valoració:3menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Per què no ens en diuen la procedència d'aquests violents salvatges? Els seus mateixos colectius, segurament hi posarien mà per no veure's criticats. De qualsevol manera, cal posar-hi més prevenció i enduriment del delicte, amb presó immediata i de més durada. Pels presos politics es fa presó preventiva i hi porten dos anys, i per delictes de sang es deixa sortir en hores? Aixó no funciona bé.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris