muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

El Govern proposa sancionar el Tren de Sóller amb més de 36.000 euros per dues infraccions en accessibilitat

El Govern proposa sancionar el Tren de Sóller amb més de 36.000 euros.

dBalears/Arxiu

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge del Govern, mitjançant resolució del Director General de Mobilitat i Transport Terrestre, ha proposat sancionar el Tren de Sóller amb 36.002 euros per la comissió de dues presumptes infraccions en matèria d'accessibilitat universal.

Segons ha informat el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), el Govern va obrir expedient sancionador al Tren de Sóller el passat dia 1 d'octubre per les dues presumptes infraccions en matèria d'accessibilitat universal.

El Defensor del Poble ha notificat a Cermi aquesta resolució, després que l'entitat denunciés davant aquesta Institució 'l'absència d'accessibilitat' d'aquest mitjà de transport, fent-se ressò de diverses queixes de persones usuàries amb discapacitat contra el Tren de Sóller.

En aquest sentit, Cermi ha volgut exposar quins són els dos fets, segons s'acredita en l'expedient administratiu, pels quals el Govern proposa sancionar el Tren de Sóller.

Així doncs, d'una banda, es recull que es deu al fet de «no adaptar l'estació de ferrocarril de Palma a les exigències d'accessibilitat o les mesures d'ajust raonables establertes en la normativa en vigor obstaculitzant o limitant l'accés de les persones amb discapacitat».

Mentre que, per un altre, es recull que es deu a «no adaptar l'estació de ferrocarril de Sóller a les exigències d'accessibilitat o les mesures d'ajust raonables establertes en la normativa en vigor impedint el lliure accés a les persones amb discapacitat i la seva utilització segura».

Finalment, Cermi ha recordat que des del dia 4 de desembre de 2017, tots els entorns, productes i serveis, inclòs el transport ferroviari, han de ser 'accessibles per a persones amb discapacitat'.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sac de gemecs., fa dervers d'un any

Al tren de Sóller no li han de donar cap subvenció per a res. Si vol adaptar un vagó, o dos, o els que facin falta, ho pot fer demà mateix, si vol. Amb els preus que cobra, prohibitius per als residents, no seria de rebut que a sobre amb els nostres impostos li haguéssim de pagar les seves obligacions.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

O sigui que deixaria de esser 'El tren de Sóller'.
Se pot reformar tot, el rellotge de la foto se pot canviar
un rellotge digital, els bancs també se pot canviar,
la màquina també per una màquina de tren AVE i
moltes més reformas que se poden canviar vagons,
rails, catanarias, etc. etc.

Valoració:0menosmas
Per Un vei, fa dervers d'un any

No crec que el tren, que és d'una empresa privada i cobra el que cobra, hagi de rebre cap subvenció. Si tingues preus populars, seria una altre cosa. De totes maneres, tinc els meus dubtes sobre aquesta adaptació

Valoració:3menosmas
Per Molt malament, Govern, fa dervers d'un any

No son multes que s' han de posar al Tren de Sóller. Son ajudes per adequar un vagó a les necessitats de la gent amb problemes de movilitat, que s'han de donar al Tren de Sóller.
Primer va ser un turista d'espardenya que va denunciar que ell no tenia dret a descompte com els residents, i aquell fet miserable ens va anular a tots el descompte. Ara, el Govern ñordista li posar sense pietat una multa inassumible.
I el Tren de Sóller forma part del patrimoni de Mallorca i no s'el ha de destruir.

Valoració:-4menosmas
Per guillem, fa dervers d'un any

El negoci del tren de Soller va acabar la concessió de cent anys i ara hauría de ser públic. Però la màfia del PP amb el Sr. Ex- president corrupte Jaime Matas i la Sra.Cabrer, ampliren la concessió del negoci per cinquanta anys més, per la cara i sense exigir cap millora significativa del Servei Públic.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris