algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern considera «essencials» la prevenció i la detecció precoç del VIH per tal d’aturar l'epidèmia de la Sida

Aquest diumenge se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

dBalears/Arxiu

La Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i Consum de Balears considera «essencials» la prevenció i la detecció precoç del VIH per tal d’aturar l'epidèmia de la Sida, amb motiu del Dia Mundial d'aquesta malaltia, que se celebra aquest diumenge, dia 1 de desembre.

Segons ha informat la Conselleria de Salut i Consum, existeixen diferents actuacions encaminades a aquesta prevenció, a més del diagnòstic precoç, com són l'educació afectiva i sexual, l'ús del preservatiu i la disminució de l'estigma i la discriminació de les persones infectades.

També està encaminada a la prevenció la profilaxi preexposició (PrEP), un tractament ‘preventiu’ que es dóna a persones seronegatives, que no estan infectades, que tenen un ‘alt risc’ de contreure la infecció per VIH. Des del passat 1 de novembre es va incloure en la cartera de serveis bàsics del Sistema de Salut, ha informat la Conselleria.

D'altra banda, la Conselleria ha assenyalat que des de 2003 i fins a juliol de 2019 s'han diagnosticat a les Balears 2.600 casos de VIH -81% homes i 19% dones-, dels quals 2.176 corresponen a Mallorca, 105 a Menorca, 313 a Eivissa i 6 a Formentera.

L'any 2018 es van diagnosticar 122 casos -99 Mallorca, 6 Menorca, 17 Pitiüses-, la qual cosa suposa una disminució «considerable» de la incidència respecte a 2017, quan es van diagnosticar 165 casos -137 Mallorca, 8 Menorca, i 20 Pitiüses-.

No obstant això, segons les dades publicades per la Conselleria, les taxes d'infecció per VIH a les Balears -sempre per sobre dels 12 casos per 100.000- es mantenen superiors a les estatals. La taxa del 2018 queda de moment en el 10,8 per 100.000 habitants, ha assenyalat, sent la més baixa de totes les sèries anuals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris