muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

El Consell inverteix a «enfortir» polítiques del paisatge i «consolidar» l'Agència de Defensa del Territori

El Consell de Mallorca ha anunciat una inversió de 7,3 milions d'euros (2,01 milions més que en 2019) en el pressupost per a 2020 del departament de Territori i així «enfortir» les polítiques del paisatge i «consolidar» l'Agència en Defensa del Territori.

Segons ha informat la Institució Insular aquest divendres en una nota de premsa, del total de la inversió destaquen els 583.000 euros que es destinaran a desenvolupar el projecte d'integració paisatgística en el llit del Torrent Gros.

Un projecte, finançat amb l'Impost del Turisme Sostenible (ITS), que han definit com a «ambiciós» i que té com a finalitat «millorar, restaurar i adequar» els voltants del torrent per a «donar continuïtat» a la falca verd del parc de Son Perera i integrar un nou itinerari en la xarxa de carrils bici existents entre Can Pastilla i Platja de Palma. A més, amb aquests diners es pretén «restaurar» l'antic pont del ferrocarril sobre el torrent.

També augmenta l'aportació del Consell de Mallorca a l'Agència de Defensa del Territori, que passa de ser de 515.000 a 965.000 euros. Segons la institució insular «es consolida així l'aposta per aquest òrgan de disciplina urbanística i es millora la capacitat de gestió pressupostària».

D'altra banda, el Pressupost del departament de Territori del Consell de Mallorca per a 2020 preveu destinar una partida a l'adreça insular d'Urbanisme, que incrementa el seu pressupost en 50.000 euros, que es destinaran al desenvolupament del reglament de la Llei d'Urbanisme de les Balears, el desplegament de l'agenda urbanes i la millora de la tramitació urbanística.

També creix l'aportació al 'Consorci Serra de Tramuntana', que gestionarà un pressupost total d'1,3 milions d'euros, dels quals 740.000 es destinaran a ajudes i subvencions per a «promoure la recuperació dels valors patrimonials i paisatgístics de la Serra». Així, està previst destinar 400.000 euros a subvencions a particulars, 240.000 euros als ajuntaments i es crearà una nova línia de 100.000 euros destinada a societats agrícoles i ramaderes.

Finalment, s'impulsarà també el programa de formació a docents i alumnes «Aprenentatge Servei a la Serra de Tramuntana», que comptarà amb 20.000 euros més per al 2020. Es tracta d'un programa que recentment ha estat guardonat amb un premi estatal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris