muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
14°

Un equip de professors de Dret de la UIB posa en marxa el Laboratori Interdisciplinari sobre Drets i Llibertats

Un equip de professors de la Facultat de Dret de la Universitat de les Illes Balears ha posat en marxa el Laboratori Interdisciplinari sobre Drets i Llibertats (LIDIB), una nova unitat de recerca dedicada a desenvolupar investigacions en el coneixement de la teoria i la pràctica dels drets humans.

El LIDIB s'ha presentat el dimecres 13 de novembre a la UIB. Hi han intervingut la doctora Margalida Capellà, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals i directora del LIDIB; la doctora Maria Ballester Cardell, professora de Dret Constitucional i subdirectora del LIDIB, i la doctora Valentina Milano, professora de Dret Internacional Públic i Relacions Institucionals i secretària del LIDIB.

Recerca i formació en drets humans

El Laboratori aposta per la idea que l’educació en drets humans formi part del currículum en els estudis universitaris, perquè és clau per ajudar que l’alumnat estigui més compromès amb la promoció i el respecte dels drets humans i, en conseqüència, siguin uns professionals i uns ciutadans més compromesos amb els drets humans. Aquest compromís pot contribuir significativament a promoure la igualtat, prevenir els conflictes i les violacions dels drets humans i fomentar la participació i els processos democràtics, a fi d’establir societats en què es valori i respecti tots els éssers humans, sense discriminacions ni distincions de cap tipus, en particular per motius de raça, color, sexe, idioma, religió, opinió política o d’una altra mena, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició.

En aquest sentit, la Universitat de les Illes Balears pot contribuir a la formació permanent, integral i responsable socialment dels professionals que surten de la Universitat. Aquesta transmissió dels coneixements s’ha de complementar necessàriament amb la transferència dels resultats de la recerca que es realitza en matèria de drets humans a la UIB, perquè fora de l’àmbit universitari es puguin aplicar aquests resultats per assessorar, planificar i resoldre problemes concrets en l’enfocament de drets humans en l’àmbit institucional públic, en el sector privat i en la societat civil.

Teatre i col·loqui amb Jauría

La primera activitat en què participa el Laboratori es durà a terme demà, 14 de novembre, al Teatre Principal de Palma, amb l’obra de teatre documental Jauría, sobre el cas de «la Manada». El LIDIB ha organitzat un col·loqui jurídic que tindrà lloc després de la representació. Hi intervindran el doctor Eduardo Ramón, catedràtic de Dret Penal de la UIB, i la periodista Isabel Valdés, que va analitzar en profunditat el cas al diari El País.

Seminaris sobre drets humans

A més, el 15 de novembre comencen els Seminaris del LIDIB del curs 2019-20: Pensam els drets humans. Aquest seminaris els han impulsats i pensats professors i professores de la Facultat de Dret amb la intenció de dinamitzar els estudis de Dret implicant els alumnes en els debats i dilemes actuals sobre els drets humans que estudien.

L’assistència és gratuïta i és necessari inscriure-s’hi mitjançant el formulari disponible a la pàgina web del LIDIB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris